sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

voihan rapakelit

Kun pääsee siistin sisähallin makuun, ei nappaa sitten millään mikään parkkipaikkareeni/ pihareeni vesisateessa. Sen jälkeen on lelut hiekkaisia ja märkiä, koira hiekkainen ja märkä, omat housut kainaloihin asti ravassa jne. Kaiholla sitten vaan pyörin netissä ja ihailen eri sisähalleja ja odotan kevättä.

Viime kertaisesta saatiin kuitenkin reeni-ohjelmistoon paljonkin. Paikka-istuminen on Aronilla tällä hetkellä nyt niin, että virityssana siihen on "istuminen istuminen". Sitten jätä koira-kohtaan sanon pidä ja poistun koiran luota. Tätä olenkin nyt muutaman kerran ajanut sisään eripituisilla istumisajoilla ruokailujen yhteydessä. Makuu Aronilla on maahan ja paikka. Kaukokäskyihin aloitan myös oman viryssanan sisäänajon ja siitä tulee "tarkkana".

Eilen tehtiin sisäreeninä hyppynoutoa ja tätä kevyellä ohjatunnoudon kapulalla. Jätän koiran kapula suussa istumaan, kävelen eteisen käytävän päähän ja matkan varrella on yksi pieni hyppy. Koiran tulee tuoda kapula minulle ja luovutus on tässä rauhallinen. Olen keksinyt, että siinä vaiheessa kun koira istuu kapula suussa edessäni, kehun sitä rauhoittavasti ja toistan hyvää, mikäli kapula sillä hetkellä on hyvin purematta suussa. Ja tämä toimii. Kokeilin sitä vaan nyt kiihdyttävän hypyn yhteyteen ja saatiin hienoja onnistumisia. Aron lähtee tulemaan kapula suussa luokseni niin lujaa, että matot menee sisällä rullalle, mutta silti se pystyy istumaan lopuksi edessäni rauhallisena.

Elviksen ja Aronin kanssa on myös naksuiltu erilaisia temppuja pienen rahin päällä. Siinä naksahtaa heti kun koiran etutassut on rahilla jne. Tulokseksi sain molemmat koirat kiipeilemään sillä ja tasapainoilemaan. Hauskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti