tiistai 11. toukokuuta 2010

esineruutukoulutus

Tänään oli vuorossa Sari Kärnän esineruutuluennon maastoreenit. Metsässä meitä taisi olla 8 koirakkoa ja oikein mukavaa oli. Aronilla ei ole tehty mitään sen aivoja rasittavaa sitten sunnuntai-aamun jäljen, joten erittäin innokas bordercollie olikin sitten matkassa.
Aron teki omalla vuorollaan esineruutukaistan, joka oli paljon isompi kuin mitä me ollaan koskaan tehty. Nyt matkaa takarajalle oli tuttu 50 m, mutta leveyttä varmaankin 20m. Ruudussa oli käynyt kolme koiraa meitä ennen, joten alkuasetelmat olivat jo tavallista vaikeammat. Ja toki se oli oikein hyvin tallattu, joten mielessäni epäilin, että Aron saattaa pökertyä vieraiden hajujen määrästä. Ruutuun oli etukäteen viety esine, kun saavuimme esineruudulle. Olin valinnut esineeksi punasävyisen hanskan, mutta sitten kun Aron lähetyksen jälkeen tuli sieltä musta hanska suussa, ajattelin vain, että hanska kuin hanska, tärkeintä oli tietty esine. Myöhemmin selvisi, että tämä musta hanska oli jäänyt sinne takakulmaan edelliseltä koirakolta, sinne oli viety myös se punainen, mutta Aron ei tiennyt onneksi etukäteen, että mikä sieltä pitää hakea. Aron lähti melko mukavasti käskyn jälkeen etenemään kohti takarajaa, ihanne olisi että menisi vielä hieman suorempaan. Iloitsin kuitenkin, että se eteni koko ajan ja tulikin nopeasti sitten takaisin esineen löydettyään, esine suussa tietysti.
Reenistä saimme hyviä jatko-ohjeita edetä eteenpäin ja samalla näin monta mukavaa suoritusta ja ihannesuorituksen mielikuva on nyt silmissä. Sitä kohti sitten vain.

Elviksen kanssa käytiin ennen iltaruokaa ottamassa vähän tokoliikkeitä palkatta reeniä. Elvis oli kympillä mukana ja oikein riemuissaan siitä, että sen vuoro tehdä kanssani. Käveltiin ravintola Herttuan takaparkkikselle ja otin putkeen seuraamisen, liikkeestä maahanmenon, luoksetulon, liikkeestä seisomisen ja kaukokäskyt. Liikkeiden välissä kehuin suullisesti ja sitten kaukojen jälkeen kunnon namipalkat. Elvis oli oikein hyvä ja jopa luoksetulon pysäytyksen se teki täsmällisesti ja siitä käskystä iloisesti eteeni. Joten kyllä se kotona osaa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti