torstai 27. toukokuuta 2010

toko on viikon teema

Eilen en ehtinyt koneelle, joten tiistain reenit päivittämättä. Tiistaina kuitenkin tokoilin muutaman session verran, kävin Aronin kanssa Suoraman kentällä ja reenailtiin siinä jalkapallonurmella. Törmäsin muutamaan pikku havaintoon:
-jos ruudussa on vain kulmamerkit, Aron suorittaa sen kuin merkin. Eli laukkaa kohti kohdetta, menee vasemman etukulmamerkin ohi ja kääntyy sen jälkeen. Osuu siis ruutuun ja sen saa pysäytettyä sinne, mutta kun ruutuun pitäisi mennä suoraan...kokeilin tätä ruutua kulmamerkit + ympärysliinat illalla kotipihassa ja silloin se hahmottaa sen, että mennään suoraan ruutuun. Ruudun pysähtymispaikka saisi olla taaempana, tosi helposti kääntyy ennakoiden ihan siinä edessä.

- kävi maahan ensimmäisellä kertaa kun jätin istumaan, kun kävelin koirasta pois päin, kävi koira maahan siis tässä vaiheessa. Tätä istumista tehtiin sitten monta kertaa.

- tein myös hyppyharjoituksia kaatamalla jalkapallokentällä olevan penkin maahan, siitä saa juuri hyvän korkuisen hyppyesteen. Tehtiin tällä sitä, että hyppy ja hypyn taakse seis. Pysyhtyy niille tassunsijoilleen käskyn kuullessa, nyt pitäisi vielä otta kestoa siihen paikalla seisomiseen esteen takana, että pääsen koiran sivulle. Tehtiin myös hyppynoutona, iloisesti hakee kapulan ja tulee isolla hypyllä esteen yli. Luovustilanne ja erityisesti se kapulan pitäiminen suussa on vaiheessa. Istuu siis kyllä edessäni kapula suussa, mutta kapula menee kurkkuun kun nostaa päänsä minua kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti