sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

jäljellä

Heti aamusta oli sovittu Matin kanssa jälki, joka oli ainakin tunnin vanha. Ajoin Matin talon eteen klo 10 ja Matti sanoi tehneensä aloittaneensa jäljen teon ennen yhdeksää. Aron nosti jäljen hyvin ja lähti etenemään oikeaan suuntaan. Olin pyytänyt jäljelle vaihtelua, joten ensin mentiin hakku-aukean laidalla, sitten sukellettiin metsään ja ihan hirveään ryteikköön, koiraani en nähnyt, sillä se meni metsäisten saniaisten ja lehtipuiden väleissä, itselläni oli ihan täysi työ pysyä märässä metsässä perässä.
Kaikki kepit nousi, ensimmisellä Aron odotteli minua ja kun en tehnyt yhtään, se nosti sen kepin ja toi minulle. Joka kepillä vähän leikittiin. Viimeinen keppi oli hakkuu-aukealla ja nopeasti Aron selvitti kyllä koko homman. Matkasta ei mitään käsitystä.
Tämän jälkeen käytiin vielä yhdellä kesantopellolla tekemässä Aronille esineruutua. Pellon pohja oli pehmeää ja hieman mutaistakin, vähän kasvillisuutta. Takarajan läheisyydessä oli esineet, tosin olisin halunnut Matin vievän ne takarajalle, mutta sen piti nyt kikkailla, eikä laittanutkaan niitä ihan takarajalle. Esineet oli Matin. Ensimmäistä kertaa esineet oli tälläisellä pellolla ja vaikea oli kyllä Aronille, se meni vasempaan takakulmaan ja sieltä ruudun ulkopuolelle metsään, sen mielessä oli ilmeisesti, että esineet on metsässä. Ja jos se esine olisi ollut siellä takakulmassa, olisin saanut vahvistettua sitä, että ne esineet on siellä takana. No lopulta piti helpottaa ja Matti piti koiraa ja minä kävin nostamassa esineitä koiran nähden. Ja nyt alkoi toimia ja koira sai hajun esineistä ja toi ne kaksi. Tänään ei varmaankaan reenata sit sen enempää :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti