torstai 17. kesäkuuta 2010

kotireenejä ja esineitä iltasella

Tänään tein Aronin kanssa monta pientä reeniä. Viikon teemoina ovat olleet kapulan pito ja nyt tänään sain aikaiseksi ensimmäiset sellaiset pidot, että jes. Eli koira on edessäni, vien kädet kapulalle, pidän kapulasta kiinni ja kehun koiraa, joka pitää kapulaa. Sitten jossakin vaiheessa sanon irti ja koira irrottaa kapulasta vähän niinkuin vain vetämällä päätään pois päin kapulasta. Tuntui hyvältä. Jos kapula yhtään meinasi pyörähdellä suussa tai alaleuka pudota kun koskin kapulaan, sanoin ööö-öö ja kehuin kun piti hyvin. Kiitos Kati Selkamaalle tästä kapulanpito-neuvosta.
Sitten meillä on temppuiltu, tämän viikon temppu on ympäri eli koira pyörähtää itsensä ympäri kellon vastasuuntaisesti, sitten liitin tempun seuraamiseen ja aina kun se on pyörähtänyt tulee nami kädestä kun palaa siihen sivulle. Hauskaa.
Sitten jumpattiin vielä peilin edessä, peruutusta ja vasemmalle käännöksiä, joissa yritän saada takapäätä aktivoitua. Kivaa tämäkin.
Illan lopuksi metsään lenkille ja tein Aronille kaksi esineruutukaistaa. Ensimmäisen kaistan takarajalla oli crocsin takalenkki ja toisen kaistan noin 15 metriä eturajasta oli lapsen kinnas. Jimmy oli mukana tallomassa ruutuja. Aron lähti hyvin, mutta tuli takarajalta tyhjin suin, uusi lähetys, nyt lopulta löytyi, mutta esine tippui 10 metriä ennen luovutusta, höh. Sitten kakkosruudussa Aron eteni takarajalle eikä haistanut matkalla esinettä, tältäkin reissulta palasi takaisin ryhjin suin ja uusi lähetys, nyt löytyi ja luovutus ok. Koska kumpikaan pisto ei oikein onnistunut, piti tehdä jotakin onnistuvaa. Aron puuhun kiinni ja vein ruudun takarajalle rukkasen, Aron katseli hommaa ja sitten kun oli vuoro hakea, se meni hyvin. Mutta nyt kyllä vaivaa tuo esineruutu. Tänään asenne ei ollut ollenkaan niin riemuisa, ehkä nyt on aika parantaa esineistä tulevaa palkkiota, että motivaatio nousisi. Vai vähentää esineiden määrää? En tiedä, mutta haluan näistä esine-pistoista määrätietoisempia ja koirankin mielestä jotakin tosi upeeta hakemisia, mutta miten? Mietintämyssy päässä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti