tiistai 22. kesäkuuta 2010

tokoilua bordercollieseurassa

Tänään oli oikein kivat tokoilut Pirkkahallin lähistöllä, tullin nurmikolla. Reeniseurana oli Pia P, Hanna t ja Kati S. kera bordercollieidensa ja tämä reeni ja porukka antoi meille taas paljon juttuja ja ajatuksia. En osaa muuta kuin kauniisti kiittää, että päästiin kriittisten silmien alle reenailemaan.

Aluksi tehtiin paikalla-olot. Aron ei ole pitkään aikaan tehnyt paikkaistumista, mutta muisti mistä on kyse, kun virittelin sitä istuminen istuminen-teemalla. Aron istui tosi hyvin ja ylipäätään asettui riviin vieraiden koirien viereen erittäin hyvin. Olin jo tästä tohkeissani. Viimeksi samanlaisessa tilanteessa Aronin ajatukset on olleet niissä muissa koirissa, nyt se oli siinä reenissä. Tästä pistekulhoon piste itselleni. Sitten perään paikkamakuu. Ensimmäisen kerran varmaan 2 kuukauteen Aron kävi ensimmäisestä käskystä maahan. Tästä kyllä pistekulhoon pisteet Pialle, joka vihjaisi eilen, että koiran voi palkata AINA maahanmenosta. Jostain syystä voin tässä kohtaa kyllä sanoa, että tyhmä minä. Aron ei ole saanut herraties koska palkkausta tässä kohtaa, olen sanonut maa ja sitten jätän koiran vaiheessa paikka ja sitten se on saanut vasta palkkausta riippuen onko pitkä vai lyhyt oleminen siinä, yleensä kuitenkin olen poistunut johonkin. Eipä ihme, että käsky menettää siinä kohtaa merkitystään. Ja muutamalla toistolla ennen näitä reenejä, yksinkertaisesti vaan palkkaamalla koira, kun se menee maahan, sain onnistuneen paikkamakuun tänään. Super super-hienoa. Paikkamakuussa Hanna kävi kävelemässä koirien välissä. Ihanaa, että tämä siis onnistui.

Sitten meidän vuorolla tehtiin vähän alokasluokan juttuja. Reeni oli nurmikolla ja ympärillä oli paljon merkkejä, ruutu valmiina jne. Ja seuraamisissa Aron kytsäili näitä merkkejä. Huomasi varmasti, että ollaan otettu ruutua ja merkkiä viime aikoina. Tehtiin liikkuroituna seuraamiseen lähtöjä ja näissä huomattiin, että lähden vähän kiireellä liikkeelle. Jotain olen kuitenkin oppinut kuten liikkeelle ei lähdetä, jos ei ole kontaktia. Muutaman toiston jälkeen tuli yksi hyvä seuraaminen, onnistumisen mahdollisuus mielessä tein sen merkeistä ja ruuduista pois päin. Nyt kontakti pysyi. Jatkossa pitänee vaan reenailla merkkiviidakossa.
Sitten liikkeestä maahanmeno, tämä ihan ok kaikilta osin. Sitten luoksetulo. Suunnilleen samanlainen suoritus kuin sunnuntaina, mutta nyt tuli suoraan eteeni, joskin inasen kauas, siitä sivulle-meno ei vielä onnistunut. Joten tämä työlistalle. Loppuun liikkeestä seisominen. Reeniseura huomasi, että käskyn yhteydessä tuli kaikenlaista lisäapua, jota en varmasti antanut tai sitten annoin ja en itse huomannut :-) Tätä pitää siis myös harjoitella ja sitä että pysähdys voisi olla nopeampikin. Mutta hyvä asenne ja olin tyytyväinen meihin tämän kierroksen jälkeen.

Kakkos vai jo kolmoskierroksella tehtiin merkki, ruutu ja merkin kautta ruutuun meno. Näissä häiriömerkit tietysti vähän haittasi, mutta lopulta päästiin siihen juuri edessä olevaan merkkiin kiinni. Nämä merkit ja ruudut oli onnistuneita ja näissä varmasti näkyi, että näitä on viime aikoina harjoiteltu. Suoraan ruutuun-lähetyksessä heitin pallon palkaksi, ärsyttävän myöhässä. Merkin kautta ruutuun menossa palkka oli valmiina ruudussa, mikä pelastaa aina omaa tumpeloa palkkaamistani.
Sitten se mitä ei olla harjoiteltu, oli kiertäminen ja stoppi. Pysähdys ei ollut hyvä, kiertäminenekin meni vähän arpomiseksi. Tosin oma skarppi asenteenikin alkoi jo tässä löystyä. Oma suoritukseni luoksetuloihin ja pysäytyksiin vaatii vielä työstämistä, koirassa ei mitään vikaa.
Ylipäätään ihana huomata, että joissain asioissa ollaan päästy eteenpäin ja toistaalta reenattavaa lista sen kun pitenee, Mutta meikäläisen into senkun kovenee joten :-)

1 kommentti:

  1. Juu, sä muuten ihan oikeasti annoit käsiavun sekä liikkeesi muuttui seisomisessa :-D. Ei nähty kaikki väärin ;-)). Mutta Aron toimi hienosti, hus hus kokeeseen vaan!!

    PiaP

    VastaaPoista