perjantai 25. kesäkuuta 2010

jälki koivumäessä

Itselläni oli tortai vapaapäivä, sunnuntaina sen vuoksi sitten töihin. Ja jotenkin ihmeesti onnituin täyttämään tuonkin vapaapäivän melko hyvin, heti aamusta koirien ja perheen miesväen pyörien perässä lenkillä, sitten haettiin Petra naapureiden mökiltä jostain todella maaseudulta kyytiin ja suoraan Särkäniemeen. Siellä kaverini lapsineen jo odotteli ja lapset pääsi laitteisiin ja äidit istumaan penkille hetkeksi. Ja kun huvipuisto meni kiinni vein lapset kotiin ja samalla ovenauvauksella Aronin kanssa jäljestämään Riikan ja Jarin kanssa tavesin majalle koivumäkeen. Siellä tehtiin parin tunnin tehoreenit reenaten useampaa lajia ja monta koiraa. Aikas myöhään kotona, mutta vielä jaksoi lukea uusimman palveluskoiralehden läpi. Vauhtia siis piisaa.

Jari oli tehnyt Aronille kuuden kepin jäljen. Janalle lähetin jotekin huolimattomasti ja Aroninkin kääntyi heti kahden metrin päästä ihan johonkin, joten aloitettiin alusta. Heti kun itse päätin, että nyt sitten keskitytään, lähetin koirankin paremmin ja jana onnistui loistavasti, Aron lähti suoraan eteenpäin ja kun liinan loppu tuli käteeni lähdin perään, taisin astua muutaman askeleen ja sinne oikealla Aron suoraan porhalsikin. Ensimmäinen suora jälkeä sisälsi kepin, mutta Aron painoi niin lujaa, ettei keppiä paljon huomattu. Jatkossa taidan jarruttaa tätä menoa. Kakkoskepin Aron nostikin hyvin, kolmosen yli porhallettiin ja nelosen ja viitosen nosti. Jäljen loppu tuli metsästä tavesin kentälle, jossa oli todella pitkä heinä enkä nähnyt koiraani yhtään. Siellä oli viimeinen keppi ja tätä Aron ei nostanut. Pysäytin koiran ja pyysin, että tule katsomaan. Monen yrityksen jälkeen se keppi nousi sieltä heinän seasta. Joten kaikkiaan motivaatio on kohdallaan, vauhtia vähän liikaa, pysyy hyvin jäljellä ja ratkaisee kulmat ja ojanylitykset. Keppien ilmausu kaipaa lisää vaan työstämista.

Jäljen jälkeen oli maalimiehenä Jarille ja Touholle kun ne hakuutteli. Aika hassua hommaa istukella piilossa hyttysten kanssa ja kuunnella kun läähättävä koira laukkaa piiloa kohti ja kohta se haukkuu. Sitten kun olin antanut Touholle palkan, piti minun siiirtyä seuraavalle piilolle.

Lopuksi Jari teki Aronille vielä lyhyen jäljen, jossa 6 keppiä. Ajettiin jälki melkein heti kun se oli tehty, nyt pointtina oli nostaa ne kepit, joita oli 20 m välein ja pari semmosen pitkän heinän seassa. Tällä keppijäljellä 4keppiä nousi kuudesta. Lopuksi kävin vielä siinä kentällä kiipeilemässä ja leikkimässä Aronin kanssa, mentiin 3 kertaa matalampi pk-este yli. Aron oli innokas ja omistaja myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti