keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

tokoilua tammelassa

Tänään iltavuoro työrintamalla, joten aamulla piti olla tehokas. Sain loisto-idean, että lähdetään Tampereen keskustaan lasten ja Aronin kanssa. Tammelassa iso kenttä ja paljon lastenleikkijuttuja, joten kaikki viihtyy. Olin tehnyt etukäteen suunnitelman, mitä reenata, joten ei kun toteuttamaan.
Ensin olin koiran kanssa perusasennossa siinä puiston laidalla, ajattelin, että siinä oltaisiin nyt odottamassa, että liikkeenohjaaja antaa kohta käskyn. Aron istui hienosti hiljaa, sen katse vaan välillä viipyi kentällä, se ilmeisesti seurasi, mihin Petra ja Petteri meni leikkimään. Palkitsin kontakteista ja siitä että se piti sitä useamman hetken. Sitten oma katse eteenpäin ja sanoin maa, hyvin kävi maahan ja kävelin koe-etäisyydelle ottamaan aikaa. Aron piti asennon hyvällä asenteella ja olin reilun 2 minuuttia, palasin koiran taakse, siitä sivulle, laskin viiteen katse eteenpäin suunnattuna ja siitä istu. Jipii. Sujui oikein hyvin.

Sitten asettelin ruutumerkit ja merkin. Otin ensin yhden merkille menon ja siitä pallo palkaksi. Sitten yksi suora ruutuun lähetys. Aron meni oikein hyvin, laukkasi suoraan ruutuun, pysäytin ja sanoin maa, kävi maahan, mutta aika ruudun etureunalla oltiin. Nyt samaanaikaan puistotyöntekijä yrittää päästä puheilleni, mutta sanoin sille ihmiselle, että odota ja palkkasin ensin koiran. No puistotyöntekijä tulikin kertomaan, että joku oli mennyt hänelle valittamaan, että tämä on lasten puisto eikä koirankoulutuskenttä, ei ole kiva, että lasten lähellä koulutetaan koiraa. Siis mitä?? Just joo, kenttä on iso ja olihan siellä omatkin lapseni. Eikä Aron osoittanut kertaakaan, että se olis edes vaivautunut lähtemään lasten luo.
Oltiin kuitenkin sovittu Petran kanssa, että se videoi Aronin merkiltä ruutuun menon, koska haluan itse nähdä, miltä se näyttää. Joten kiellosta huolimatta vielä yksi harjoitus siinä kentällä. Nyt vein narupalllon ruutuun valmiiksi. Näissä merkiltä ruutuun lähetyksissä en ole halunnut vielä takertua siihen kohtaan, että osaako koira asettua oikeaan kohtaan ruutua. Nyt teen sen lopun siis helpoksi, kun palkka on siellä valmiina.
Joten, ensin kuiskuttelin Aronille, että edessä merkki ja lähetin sen, Aronin ajatukset oli kuitenkin ruudussa, joten se lähti kohti ruutua, heti seis seis ja lähetin vauhdista koiran ollessa sivullani sen merkille, nyt meni oikein, pysähtyi hyvin, odotin hetken ja sitten ruutu. Meni suoraan ja sai palkan siellä ruudussa. Nyt oli vaan sitten lopettava reeni siinä.
Lapset eivät tässä vaiheessa halunneet lähteä vielä puistosta, joten hengailin Aronin kanssa siinä lähistöllä, istuskeltiin ja katseltiin Tamperetta. Tein siellä kauempana kaukokäskyt ja näissä olen nyt hyvin muistanut alkusanat, nyt tehdään kaukot. Avosiirtymiset noin 5 m etäisyydeltä hyvin, pallo palkaksi. Sitten muutama puunkierto, ensin vaan yksi helpou, sitten yksi kierto joka loppui tänne-käskyyn. Sitten kapula suussa pari, ihan ok. Loppuun muutama jäävä liike, tässä seuraaminen super terävää ja ehkä hiukan edistää, maahanmenossa jäi istumaan ja seisomisen teki oikein hyvin.
Lopuksi kävin ottamassa kontaktia vielä kaduilla ja hyödynsin kauppojen näyte-ikkunoita. Eräässä kukkakaupassa katselivatkin, kun otin seuraamispätkiä, joissa oma katse oli suoraan eteenpäin ja tarkkailin koiraa sieltä peilaavien lasien kautta. Todella hyviä pätkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti