keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

jälki ja esineet

Eilen metsäreenit mukavassa seurassa, eli reenikavereina Pia ja Tupla/ Viski ja Hanna ja Hui. Paljon sain taas tästä reenistä ajateltavaa ja kehittämiskohteita. Kaiken lisäksi lisää reeni-intoa, työpäivän jälkeen on kyllä pakko päästä jatkamaan :-)

Aron teki esineruudun ja meillä oli oikein hyvin tallattu/ hajustettu ruutu, sillä Aron teki hommansa viimeisenä. Viime aikoijen ruudut ovat olleet vain minun hajuisia ja tämä hajujen määrä näkyi myös työskentelyssä. Ruutu taisi normi syvyinen, leveyttä noin 25m. Esineitä Aronilla oli kummassakin takakulmassa ja esineet aika pikkuisia. Aron lähti hyvin, mutta puuhasteli ruudussa aika pitkään, kunnes toi vasemman takakulman esineen. Tästä palkka ja uusi lähetys, jonka tarkoitus oli osua suoraan oikeaan takakulmaan, Aron kävi siellä kyllä, mutta tuli tyhjin suin takaisin. Nyt autoin, juostiin takanurkkaan yhdessä, potkaisin vähän esinettä, nyt eturajalla ja sieltä lähetys. Autettuna tästä pistosta tuli juuri sellainen kuin niiden pitäisi olla, eli lähti reippaasti suoraan kohti takanurkkaa, sieltä nopeasti takaisin esine suussa.

Sitten pian jäljelle. Pia teki meille hyvän jäljen ja ajettiin se reilu tunnin vanhana. Jana oli suolla ja annoin janasta Aronille täydet pisteet. Se aika hyvin tuntuu ymmärtävän, että jälki löytyy suoraan edestä ja valitsi jäljen löytäessään aivan oikean suunnan. Kepeistä en sitten enää pisteitä paljon antanut, ensimmäinen keppi oli heti siinä suolla melko pian jäljen nostamisen kohdasta, Aron porskutti eteenpäin, näin kepin itsekin. Kepit oli melko pikkuisia männyn käppyröitä, mutta onneksi edes jokunen keppi nousi, sillä kepit 2, 4, ja 5 nousivat Aronin toimesta. Tosin keppien ilmaisu oli tasan kepin nosto ja ilme koiralla oli sellainen, että tuu ihan ite hakeen keppisi. Näiden keppien iloisempi asenne on heti tänään työn alla. Hannan ja Huin jäljellä keppien kohdalla oikein näkyi, että kepin löytäminen on iloinen asia ja samanlaista haen nyt meillekin. Hetki sitten Aron vielä tuli luokseni kepin kanssa, mutta eilen vain siis nostoja. Jäljen puoliväli kulki vaikeakulkuisessa ryteikössä, siinä Aron ilmeisesti oikoi ja eteni hitaasti, tosin maastokin oli melkoista ryteikköä, onneksi sieltä kuitenkin keppi 4 löytyi. Viimeien keppi oli tien vieressä, tultiin metsästä ja jälki teki tien varteen kulman ja siinä melko hiekkaisella osuudella jälki jatkui. Tätä Aron ei osannut selvittää ja vaikka näin itse viimeisen kepin, piti Aron viedä ihan kepin kohdalle. Lopulta se nosti sen ja palkkaa tuli.
Kaiken kaikkiaan tämä jälki oli taas itselleni hyvä muistutus, että kaikenlaista pitää olla. Viimeisimmät itse tehdyt jäljet ovat olleet aikas mukavia ja jos aina ajaa jälkiä vain mukavuusalueella, tuottaa haastekohdat sitten vaikeuksia. Joten erityiskiitos Pialle tästä jäljestä. Seuraavat meidän jäljet tulee sisältämään vaan lisää haasteita. Nyt jäljellä oli kulmia ja nämä Aron selvitti, joten edelleen erilaiset alustat ja erityistti nuo kepit vaativat lisäharjoitusta.

Kotipihassa tein vielä ennen iltaruokaa pienen harjoituksen, viskelin nurmikolle meidän esineruutuesineitä sekä yhden jälkikepin ja haetutin sitten niitä. Esineiden noutaminen oli Aronista oikein kivaa, mutta sen jälkikepin se nosti sitten juuri niikuin metsässä, eli jäi sen kepin kanssa siihen. Tänään tiedossa siis keppireeniä, pääsis jo töistä.....Kiitos vielä oikein paljon Pialle ja Hannalle kaikista vinkeistä ja neuvoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti