sunnuntai 3. lokakuuta 2010

esineet, jälki ja tokoa

Oikein hyvä sunnuntai meillä, ehdittiin tekemään vaikka mitä.
Aloitimme metsäreenillä Pian ja Tuplan kanssa Sääksjärvellä. Saimme esineruutuun myös kolmannen tallaajan, sillä samaan kohtaan tuli sitten porukka hakuilemaan, missä meidän jäljestykset oli. Esineruutu oli kuitenkin tosi hyvällä paikalla ja näkyvyys oli hyvä ruudun takarajalle asti. Ruudulla oli leveyttä meille normaalia enemmän, syvyyttä tuttu 50m. Aronin esineet olivat Pian kassista ja ne vietiin takakulmiin ja taakse keskelle. Ruudussa oli käynyt meitä ennen Tupla.
Ensimmäinen pisto oli täydellinen, lähti suoraan sinne minne näytin, sata lasissa, toi vasemman takakulman esineen ja palautti hyvin. Jihaa! Pieni palkkaus tässä välissä ja uusi lähetys, nyt keskiesineelle, mutta vauhtia oli enää puolet edellisestä, muistaakseni toi aika pian tämän esineen. Sitten vielä yksi, mutta nyt vauhti tippui ja esine oli oikeassa takakulmassa sellaisen notkon alla, Aron kääntyi aina vähän ennen notkoa ja ei mennyt siis nurkkaan asti. Hetken puuhasteli ja lopulta löysi omin voimin esineen. Meidän esineruutureenit on pitkään jo vähän polkeneet paikallaan ja aina on haettu yksi esine tai kaksi, kolmea ei ole haettu koskaan. Nyt huomasin, että voimaa ja motivaatiota pitäisi kasvattaa kolmeen ja enempäänkin esinemäärään, samalla palkkaustakin kasvattaa loppua kohden. Olipa hyvä, että tehtiin tätä Pian kanssa.

Sitten jälki. Viikko sitten Aronin jälki oli niin super, että olin onnellinen koko viikon. Tänään homma ei ollut ihan niin super.
Jana alkoi suoraan autojemme takaa, siinä oli varmaankin joku pissattanut koiraansa, sillä näytti, että ollaan aika suositulla koiraharrastuspaikalla. Janalla Aron eteni noin 2m suoraan kunnes nenä tössähti sammaleeseen ja siinä joku ihana pissa, eteni siitä kaksi metriä ja nosti jalkaa. Oli ihan hurmiossa tuosta pissasta ja koko alkujäljestys oli ihan järkyttävää haahuilua. Olisin niin halunnut näyttää Pialle, että me ollaan edes vähän kehitytty tässä hommassa. Mutta ekan kepin yli niin että kajahti ja Aron etsi lähinnä sitä ihanaa tyttökoiraa. Jossain vaihessa jälkiliina kiristyi ja Aron lähti hommiin ja nosti kakkoskepin iloisesti. Jes tästä!! Sitten matka jatkui kylläkin tosi kivassa sammalpeitteissä metsässä ja Aron eteni normitapaansa kohti kolmoskeppiä, joka nousi myös kivasti. Jäljestys jatkuin mukavaan malliin, mutta viimeinen keppi meni Aronilta ohi, en tiedä miksi,se kuitenkin kääntyi itse ja kiersi vähän lenkkiä ja nosti sen viimeisen kepin. Eli semmonen jälki, missä 2 kepppiä nousi 4:stä. No elämä on. Jälkimetsä oli kyllä loistavaa, että sinne voi mennä toistekkin, mutta selvästi suosittua, sillä metsät oli täynnä toisten jättämiä merkkejä.

No matka jatkui kohti Nokiaa, siellä sovittuna Karisen Pian ja muiden Tavesiin kuuluvien kanssa tokon kokeenomaiset reenit. Meillä oli etukäteissuunnitelma tehdä molemmat paikallaolot ryhmässä sekä yksilöliikkeinä metalli, hyppynouto, tunnari ja ruutu liikkuroituna.

Ensin oli paikallamakuu, Aron katseli juuri käskyn hetkellä vierässä tapahtuvaa jotakin häröilyä ja käskyn kuullessaan meni maahan, mutta ei kontaktitilassa. Olin ainoa piiloon menevä ja aikaa otettiin 2 min. Aron oli ollut tosi hyvin. Sitten tämän jälkeen vein jo Aronin autoon, kun kuulin, että paikkaistuminen tehdään sitten. Takaisin kentälle ja istumista 1 min, onnistui, eikä Aron hievahtanut mihinkään. Oikein hyvä!
Sitten yksilöliikkeet:
- hyppynouto vieraalla kapulalla ja liikkuroituna, kaikin osin hyvin, luovutuksessa hitusen huono ote kapulassa. Oma käskytys hiukan hidas, sillä sanoin ensin hyppy ja hae-käsky tuli siinä vaiheessa kun koira oli jo kapulalla, pitäisi tulla muistaakseni siinä koiran ollessa esteen päällä. Palkkasin luovutuksesta, en ottanut tästä enää sivulle.
-metalli kokeenomaisesti eli meille vieras metalliesine ja liikkuroituna. Meni hyvin, Aron tosin toi metallin laipasta kantaen, mutta ei valittamista. Palkka luovutuksesta.
-tunnari: kahden vauhdikkaan noudon jälkeen lähti tunnareille täysillä ja ei onnistunut. Toi väärän ja uusittunakin arpoi. Kapulat kaikki omia, parvekkeella olleita ja rasiaan laitettuja ennen reeniin lähtöä. Kotipihan reenit jatkuu, tämä liike ei vaan ollut vielä valmis kokeenomaisiin tilanteisiin. (Otin tätä vielä ennen iltaruokaa kotipihassa ja nytkin teki kaksi virhettä. Olikohan rasiasta otetut kapulat liian minun hajuisia, vaikken ollutkaan koskenut niihin, käytin niitä rasiakapuloita nyt myös kotipihassakin ja koira oli epävarma.)

-ruutu: ensimmäistä kertaa meidän elämässä koko ruutu liike liikkuroituna ja se meni just niinkuin pitikin. Virittyi hyvin ruutuun, meni ihan suoraan ja vauhdilla, seis keskelle ruutua, siitä maa, pysyi hyvin kun kävelin ohi ja ekasta seuraa käskystä vauhdilla sivulleni, siitä paikasta palkkaus ja iloista riekkumista narupallon kanssa. Tää oli oikeesti ihan kympin liike :-)

1 kommentti:

  1. Heippa!
    Hyvinhän se Aron jäljestä suoritui. Kuka tahansa olisi takuulla siinä alussa sekoillut, koska siinä aivan selvästi oli liikkunut väkeä. Ja Aronista todellakin näki, kun sai taas jäljestä kunnolla kiinni, sitten mentiin syvällä nenällä hienosti loppuun asti! Se viimeinen keppi taisi jäädä sen risukon vuoksi, muistaisin, että Aron meni sen risukon vasemmalta puolelta, kun se keppi ja siis jälki meni siinä risukon oikealta puolelta, sen pienen kallion kielekkeen reunalta. Jos vaikka Aronilla on korkean paikan kammo - halusi kiertää kallion reunan :-).

    Kiitos treeniseurasta! Sä osaat=uskallat aina tehdä niin hyvät jäljet vaikka oltaisiin ihan oudossa metsässä. Mä aina jänistän ja rupean miettimään, että nyt eksyn nyt eksyt - äkkiä tien reunaan :-)

    VastaaPoista