keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Treeniä kentällä ja kotipihassa

Tänään oli itselläni vuorossa iltavuoro, joten kaikki aktiiviteetit tapahtui aamulla. Saateltiin koirien kanssa Petra kouluun ja siitä jatkettiin lenkkiä. Kyötikkälän kentällä Aronilla reeninä_
-seuraaminen, tässä pääideana se edistäminen tai siis se, ettei edistäisi. Naksu ja nami yhdistelmällä naks oikeasta paikasta ja aina kun yritti edistää käännyin vasempaan ja tätä kautta alkoi pysyä vähän taaenpana. Myös jos edisti, meninkin itse taaksepäin askeleen ja taas koiran piti hakea oikea kohta. Lopuksi heitin pallon taskusta aina taaksepäin, idealla, että eteenpäin ei tule mitään. Tein myös seuraamista kohti pk-esteitä ja niiden edessä hyvä perusasento, josta pallo lensi palkaksi. Estekin olisi ollut kiva kiivetä, mutta vaikutti hyvin jäiseltä.
-liikkeestä istuminen, tämä ok.
-liikkeestä maahanmeno ja siitä luoksetulo. Tässä meni muuten hyvin, mutta kun maahanmenon jälkeen 30 askelta ja käännyn koiraa kohti, alkaa Aron jo ennakoida kohta tulevaa luoksetulokäskyä, peppu nousee. Tässä pitää muistaa laskea ainakin viiteen jatkossa ennen kutsua. Nyt peppu nousi ja sanoi vahvistavan käskyn maa ja peppu palasi maahan.
-loppuun eteenmeno pallolle, nyt pari askelta seuruuta vain valmisteleva osa ja eteenkäsky ennen kuin lähti edes edistämään sitä eteenkäskyä.

Tämän jälkeen lenkki jatkui :-)

Kotipihassa piti vielä tokoilla muutama tärkeä juttu.
-paikkaistuminen: tästä tiesin, että nyt on vaikeeta, koska koira oli jo vähän väsynyt lenkin jälkeen ja istuminen paikallaan vaatii ehkä enemmän virettä. Ja näin kävi, että kellon ollessa 1.30 valui Aron maahan. Eipä siinä mitään, kyllä siellä nyt pitää istua sen 2 min vaikka väsyttäisikin, joten kävi sanomassa Aronille mur ja uusi aloitus. Nyt istui kuin tikka ja pääsin palkitsemaan onnistuneesta 2 min istumisesta.
-lyhyt paikkamakuu siihen perään. Onnistui.
-ohjattu oikea ja kaikki kapulat maassa, vain se oikea vähän lähempänä kuin muut. Tässä ensin yksi merkille meno ja siitä palkka ja sitten seuraavalla sitten merkin kautta oikeee ja sinne meni ja vauhdista palkka. Jes.
-kaukojen sei-maa loppuun, muutama siirtyminen ja kivalta vaikuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti