lauantai 16. lokakuuta 2010

tokoa sisällä ja ulkona

Sisällä yritän työstää kaukoja. Näissä video paljastaa armottomasti, että seiso-maa kohdassa koira liikkuu, tätä ei näe edestäpäin.

kaukoja

ja tässä sama virhe näkyy myös

Erikseen tehdään ihan seiso-istu-seiso liikettä, mutta toistaiseksi olen hinkannut sitä ihan namikädessä. Seisomisesta istumaan liikkeeseen tulee käsky taka ja sieltä seisomaan on etu. Koirallehan käskyt on ihan sama vaikka mitä ne on, mutta itselleni erotan näin. Tänään kun yritin ekan kerran käskyä taka, lähtikin Aron peruuttamaan ja eihän siinä voinut kun nauraa..

Ulkona reenailin ohjattua noutoa ja sieltä merkin jälkeen päivän teema oli oikeee. Ensimmäiset merkille menot oli löysiä, kun tein ihan pelkkiä merkille menoja eri suunnista. Vasta sitten kun oli vienyt kapulan sinne oikealle, alkoi merkillekin meno saada ihan toisenlaista asennetta, ihan kun koiraan olisi tullut hyvä jännite. Toki kaksi ensimmäistä kertaa Aron ajatteli vain sitä kapulaa siellä oikealla ja lähti merkki käskyllä kohti kapulaa. Siinä olikin sitten mietinnän hetki, että millä kerron koiralle, että ensin merkki ja sitten vasta kapula. No viritin koiraa enemmän edessä-vihjeellä merkille ja taisin näyttää vielä kädellä, että tuo merkki tuolla edessä. Sitten käsky merkki ja nyt lähti tosi hyvin, merkin takana kehuin suullisesti koiraa ja sitten lupa suorittaa oikee, lähti hyvin ja kun kapula oli suussa ja laukkasi minua kohti, palkkasin vauhdista.

Sitten ruutua. Ihan ensimmäisellä kertaa otti ruudussa kaksi askelta minua kohti seis-käskyn jälkeen. Ja taas muistin, että näissä pitää olla tarkkana. Sitten loppureenissä ei sama enää toistunut ja sain vahvistettua hyviä ruutuja, joissa seis-käskyn jälkeen ei tulla askeltakaan eteenpäin siellä ruudussa minua kohti.

Tämän jälkeen harjoiteltiin luoksetulon eri osia. Uutena mutta näytti myös helppona juttuna oli luoksetulo maassa olevasta asennosta. Eli yksi jättö maahan ja siitä pelkkä juoksu minua kohti, palkkasin vauhdista. Sitten kaksi kertaa seisomisasennosta tule ja siitä maa. Meni maahan, mutta nopeampi saisi olla. Millä hitsillä tehdään nopeita maahanputoamisia. Toistolla ja yleistämisellä ilmeisesti. Loppuun vielä yksi suora ennakoinnin välttämiseksi. Hyvin tuli. Hieno Aron.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti