torstai 14. lokakuuta 2010

tunnaria ja tottista

Tänään kotipihassa 2 tunnaria, sillä sain hyvän idean Anne Talasmäen blogista. Laitoin Aronin hämykapulat 3 riviin ja kaikkiaan kapuloita oli 15. Sitten se oma sinne sekaan ja voihan vitsi, Aron haisteli kaikki ne kapulat läpi ja ihan viimeisessä rivissä viimeinen kapula oli se oma. Poimi sen ja toi kivasti. Tein vielä saman harjoituksen uudestaan eri suunnasta ja tämäkin onnistui. Hyvältä vaikuttaa tämä liike, tosin toistaiseksi se on onnistunut vain kotipihassa. Pitäisi jo viedä sitä aktiivisemmin vieraille kentille ja erilaisiin ympäristöihin. Mutta jos laitetaan tämä ensi viikon (syysloma) ohjelmistoon.

Sitten meillä oli sovittuna Aronin kasvis-Riikan ja Jarin kanssa pk-tottisreenit, tosin Riikan oli tauti kaatanut petiin ja tehtiin sitten Jarin kanssa kaksin.

Aluksi otettiin ilmoittautumista puulle, Aron oli tässä vaiheessa remmissä, sillä en ollut ihan varma sen olemisesta, mutta tehtiin myöhemmin uusi ilmoittautuminen ilman hihnaa ja kerran Aron vilkaisi Jari ja Touhoa, josta äänellä mainitsin, että äläs katsele ja piti tämän jälkeen kontaktin hyvin. Hienoa.

Jari teki Touhon kanssa tottistaan ja vein Aronin paikkamakuuseen, jätin koiran ja kävelin 30 askelta koirasta ja olin selin. Ja kappas, tilanne olikin tosi vaikea Aronille. Kun Touho teki Jarin kanssa seuraamisliikettä siinä lähellä, nousi Aron ylös. Ja luoksetulossa se lähti. Tämän jälkeen jäin ihan lähelle ja kerroin äänelläni, että pysy vaan paikallaan ja nyt on hyvä. Näin Aron rauhoittui makuuseen ja Touho teki estenoutojaan ja kävin aina välillä palkkaamassa Aronia sinne makuuseen. Sitten jälkeenpäin mietin, että mehän on lähes aina otettu makuu ryhmässä tai sitten niin, että kentällä ei ole ketään. Tilanne oli uusi ja epäselvä Aronille. Tähän on pakko saada nyt säännöllistä harjoitusta, sillä muuten meikäläiseltä menee yöunet. Ehkä pitää ottaa tähän virittelysana ja sitten vaan säännöllistä harjoitusta.

Mutta reenit jatkui. Touho meni autoon ja Jari ampui meille koe-etäisyydellä ja kokeenomaisesti ensimmäisellä seuraamissuoralla kaksi laukausta, heti laukausten jälkeen otin täyskäännöksen ja palkka siitä. Aron seurasi eikä millään lailla Jarin näkemän mukaan reagoinut laukauksiin. Se etten palkkaa suoraan laukauksesta on hyvä vinkki on Toivasen Hannalta ja minulle itselle tosi hyvä. Näin en itse tarkkaile niinkään koiran reagointia, enkä ehkä tule vahvistaneeksi sitä laukauksiin reagoimista. Mutta superihanaa, että Aron pitää kontaktin ja asenteensa vaikka paukkuu.
Tämän jälkeen liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo, jotka ihan ok, luoksetulosuoran päähän vietiin Aronin kanssa eteenmeno lelu ja sitten mentiin a-esteelle. Tähän pyysin Jarin kommentteja, että miten tähän esteeseen rakennan noutoa. Nyt Aron lähtee sivultani kiipeämään käskyn kuultuaan estettä ja näytti, että se yritti ihan varastaa siihen kiipeämiseen, jes ja 10 pistettä Aronille tästä asenteesta! Kiipeää kyllä, sitten kiipeäminen kapulan kanssa, joista 2 kertaa tiputti kapulan lähtiessään esteelle. Näistä ei tullut palkkaa ja sitten alkoi kapulakin pysyä suussa, mutta toisella kertaa Aron loikkasi kapula suussa lähes esteen päältä alas. Joten otettiin sitten vielä pari kertaa ilman kapulaa ja makupalalla autettuna sitä esteeltä alastuloa. Jari sanoi, että heti parani ja Aron tuli selvästi pidemmälle alas. Eli jatketaan nyt ilman kapulaa seuraavalla kerralla vaan tätä loppuun asti alastulemista.
Sitten lopuksi eteenmeno. Seuraamisosuudella edisti ja koiran katse oli siellä edessä, heti kun ei edistänyt ja otti kontaktin, annoin luvan lähteä eli käsky eteen. Ja Aron lähti tosi lujaa :-) Ihan siellä lopulla meni vähän lelun hakemiseksi, kun haistoi lelun, muttei heti löytänyt sieltä nurmen seasta.
Mutta itselle jäi positiivinen olo ja kiitos vielä Jarille kovasti kommenteista ja ampumisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti