lauantai 18. syyskuuta 2010

Aron avoimessa luokassa

Tänään ohjelmassa oli Aronin toinen virallinen tokokoe, koepaikkana Valkeakosken kennelkerho ja siellä piirinmestaruustokot. Tuomarina meillä oli Tiina Heino ja koiria avoimessa luokassa kaikkiaan 14 kpl. Ylipäätään paikalla oli paljon koiria ja kaksi kehää samaan aikaan. Ja paljon myös tuttuja koirakoita ja mukava tunnelma.

Matkalla koepaikalle pysähdyin juoksuttamaan Aronia, oltiin Vehoniemen metsien kohdilla tutulla polulla kun rusakko säntäsi vapaana olevan Aronin nenän edestä metsään ja Aron lähti perään. Tässä vaiheessa tiesin, että ihan turha huutaa ja totesin, että voi morjens. Parin minuutin kuluttua Aron palaa takaisin vallan virkeän oloisena.
Virkeys jatkuin kisapaikalla. Kirosin, että miksi minun piti pitää kevyt päivä ennen koetta, sillä Aron piippaili ja intoili enemmän kuin koskaan. Hetkeä ennen omia suorituksia tein hätäratkaisun, äkkiä koirakerhon tien toiselle puolen koulun pihaan ja Aron kiertämään jalkapallomaaleja. Kierrätin sitä varmaan viisi kertaa, yksi stoppi ja sitten takaisin koekentän laidalle. Huh ja ihan kohta kehään. Tässä vaiheessa seurautin sitä ja sitten meidän vuorolla seurautin suoraan kehään ja aloituspaikkaan, huh, uskallako sanoa yhtään kertaa seuraa, ilman että koira vinkaisee että jes, seuraan.....? Alkuverryttely pelasti kuitenkin siinä mielessä, että Aron ei tainnut kertaakaan ääntää tai vinkaista missään kohdin. Tiesin, että tuomari rokottaa heti niistä.


Mutta sitten liikkeet ja niiden selitykset:
Paikallamakuu 8,5
Meni käskystä maahan hyvin ja kun palasin, makasi hyvin, nousi ekasta ylös hyvin. Tuomari sanoi, että heti makuun alussa Aron oli vaihdellut lonkka-asentoa, kun sen oli saanut hyväksi, oli maannut loppu-ajan paikoillaan. Tuulia kertoi, että hän oli kehän laidalla seurannut, että Aron oli kerran vaihtanut kyljeltä toiselle. Joten tiedä sitten tästä, Aron on kyllä harjoituksissakin vaihtanut lonkalta toiselle, joten uusi juttu ei ole. Tärkeintä, ettei se kuitenkaan noussut eikä häirinnyt ketään muuta.

Seuraaminen 9

Seuraaminen oli muuten ihan meidän omaa tasoa, mutta kaksi töppöä siellä tuli. Ensimmäinen vasemmalle käännös ei ollut ihan meidän parasta osaamista, en muista katsoiko Aron juuri sillä hetkellä eteenpäin ja toinen oli seuraamisen ihan lopussa, liikkuri seurautti meitä hyppy-estettä kohti ja tässä vaiheessa kontakti vähän katkesi, kun Aron katsoi sitä hyppyä "sillä silmällä" ja nopeasti ajattelinkin, että lähteekö se nyt hyppyyn, mutta juuri hetkeä ennen tuli sitten täyskäännös, joka vei meitä taas esteestä poispäin.


Maahanmeno 10
Tämä onnistui, ekan kerran muuten kokeessa :-)
Luoksetulo 8Tässä Aron lähti yllättävän kovaa vauhtia tulemaan, annoin käskyn vähän ennen merkkiä ja Aron pysähtyi, ei tainnut kuitenkaan ihan heti, stopin jälkeen tuli muistaakseni ihan hyvin eteen istumaan, siitä sivulle tulo oli vajaa.
Seisominen 8
Tämä meni muuten ihan käsikirjoituksen mukaan, mutta en uskaltanut käyttää vippaskonstiani. Aron siis kääntyi perääni kun kävelin sen ohi koiran taakse. Itse seisominen taisi olla hyvä.
Noutaminen 8,5
Heitin kapulan ja se vieri mukavasti oikealle. Tiesin heti, että nyt ei hyvä seuraa...Aron meni lujaa kapulalle, tarttui siihen hyvin ja tuli lujaa takaisin, se ei vaan osaa asettua kapulan kanssa vinosta suunnasta eteeni ja jäi nyt kapulan kanssa oikean käteni kohdalle, siitä perusasentoon siirtyminen on vielä tuplaten vaikeampaa, joten pistemenetys siitäkin.
Kauko-ohjaus 9,5


Tässä olen viime aikoina vahvistanut ripeitä ylösnousuja, niitä Aron teki nytkin, mutta ekassa istumasta maahanmenossa oli mennyt inasen takapäällään taaksepäin ja siitä tuo pistevähennys.


Estehyppy 10
Tämä onnistui jopa viimeistä sivulle siirtymistä myöten.
Kokonaisvaikutus 10
pisteet yhteensä 179 ja sijoitus 2.
Aron on siis nyt voittajaluokkalainen.

Suoritus ei mennyt kuitenkaan virheettömästi. Olin etukäteen suunnitellut, että käytän harjoittelemaani kisapalkkausta aina liikkeiden jälkeen. Nyt en kuitenkaan uskaltanut, olin ihan koomassa liikkeiden välit tai lähinnä suunnistin suoraan kohti seuraavaa liikkeen aloituspaikkaa nkä uskaltanut iloita Aronin liikkeistä siellä välissä. Vasta viimeisen liikkeen jälkeen uskalsin iloita, mistä alla on kuva. Tässä käy vaan äkkiä samalla tapaa kuin Elviksen kanssa joka jännittyy kehässä. Joten seuraavaa koetta varten tämä on koulutettava minusta pois. Sloganeiksi jotakin, että uskalla iloita koirasta kehässä!!


Ja Pia huomasi, että seuraamisessa vasen käteni halvaantuu, joten ylipäätään tämän päiväinen suoritus itseltäni ei ollut tasokas. Onneksi ja luojan kiitos Aron antaa jotakin anteeksi mutta jatkossa tälläinen peli ei vetele. Tosin olin itse aivan kauhuissani ennen kehää ja tämä ei ole ollenkaan hyvä juttu, jatkossa koira saa normi elämää ennen koepäivää kuten kunnon lenkki ja pientä reenailua :-)
Positiivista oli se, että muistin kiittää ja hymyillä tuomarille lopuksi. Ja kiitos Aronille sekä kaikille meitä tukeneille kannustusjoukoille. Kuvat päivästä otti Miinu Mäkelä, kiitos kuvista!Tulevaisuuden suunnitelmina meillä on harjoitella voittajaluokka ensi kevääksi valmiiksi. Tunnari, kaukojen seisomiset, ruudun loppu-osa, luoksetulon maahanmeno jne, tulee säännölliseen treeni-ohjelmaan. Kontaktiharjoitteita meidän pitää tehdä jatkossa paljon, kuten seuraamista estettä kohti. Lisäksi paikkaistuminen ja makuu säännölliseen ohjelmistoon. Mistähän aloittais?

3 kommenttia:

 1. Onnittelut vielä hienosta tuloksesta! Teidän suoritus näytti kyllä ihan mainiolta sinne kentän laidalle, mitään ohjaajan koomaantumista ei siis huomattu ;)

  Annukka&Alli

  VastaaPoista
 2. Onnea onnea hienosta tuloksesta ja menestyksestä Piirikokeessa! Hienoa Aron ja Heidi! :)

  VastaaPoista
 3. Voi maailma! Näinkö nopeasti se aika menee ja Aaronista on tullut iso poika?! Onnea ihan valtavasti ALO ja AVO 1'tsä ja voivoi -luokkaan siirtymisestä =D

  VastaaPoista