lauantai 25. syyskuuta 2010

esineitä ja noutoja

Tänään ehdittiin reenaileen vaikka mitä, mutta aloitettiin esineruudusta. Käytiin Riikan ja Loiston kanssa tekemässä hyvä ruutukaistale 50 m syvä ja 15 leveä. Aron aloitti ja ruudussa odotti kaksi esinettä, ensimmäinen ruudun takarajalla vasemmassa kulmassa ja ruudun oikeassa reunassa melko keskellä. Periaatteemme "juokse sinne minnä näytän"-teema ei ihan onnistunut tällä esineiden asettelulla, sillä lähetin koiran vasenta takakulmaa kohti, mutta koira sai melko pian hajun siitä keskiesineestä ja haki sen ensin. Jatkossa pitää vaan muistaa, että yksi esine per kaistale. Koiruus kuitenkin haki molemmat esineet ja näytti ihan motivoituneelta niin mennessä kuin tullessa. Loppuun tehtiin vielä yksi eteenpäin suuntautuva harjoitus, missä Aron näki kun Riikka vei esineen, tämä meni muuten ihan hyvin, mutta esineen luovutus oli näistä heikoin, istumista esineen luovutukseen ei Aron sillä hetkellä tehnyt ja piti antaa siihen käsky. Mutta hyvä näinkin. Loistokin oli muuten superpätevä esineitä etsiessään, pieni ja pippurinen paineli tosi loistavasti takarajalle, missä oli esine ja tuli hienosti takaisin esine suussa.

Päivän mittaan puuhastelin tunnistusnoudon kanssa. Ollaan päästy tässä hyvin eteenpäin ja olen levittänyt hämykasaa ja niiden takana on ollut lehtien alle piilotettu tunnari. Yksi kokeilu tehtiin tänään ilman piilotusta, jossa Petri oli pakotettu mukaan treeniin ja kävi tiputtamassa kapulan hämyjen taakse. Tässä Aron näki tipuksen ja siitä innostuneena kävi nappaamassa suuhunsa sen ensimmäisen kapulan, mikä tuli vastaan. No ei siinä auttanut kuin palata pari askelta takaisin ja tehtiin sellaisia harjoituksia, missä 7 kapulaa on ympyrällä ja se oma on piilotettu niiden keskelle lehtien alla. Näissä tuli hyviä onnistumisia eikä Aron nostellut vaan haisteli niitä muita ja etsi vaan sitä omaa, joka löytyi nenää käyttäen. Hyvä hyvä. Sitten ihan erikseen tein sisällä vähän tunnarin noutamista ja pitoa naksulla sekä yksittäisen tunnarikapulan etsintä sekä siihen liittyvä tuonti. Ei pahaa pureskelua ilmennyt, tunnari pyörähtää suussa lähinnä siinä nostovaiheessa kun koira asettelee tunnarin hampaidensa väliin, muuten pitää purematta.

Sitten illemmalla tehtiin vielä ulkona erilaisia noutoreenejä:
-metallikapulan nouto: tässä tosi hyvä nouto ja hyvä kapulaan tarttuminen, luovutusvaiheessa kapula vähän kalisee hampaita vasten, tässä näkyy Aronin kevyt ote kapulaan.
-hyppynouto: estekorkeus 70 cm ja yksi hyppynouto liikkeenä, meni oikein hyvin.
-ohjattunouto vasen: ensin yksi pelkkä merkille meno, josta palkan sai vapautuksen jälkeen kädestäni. Sitten sitten merkki ja siitä suuntakäsky vasen, siellä odotti noutokapula, jonka Aron toi jopa vinosta suunnasta ihan suoraan eteen istuen. Voihan vau! Tää näytti hienolta. Itse en edes erottanut valmiiksi vietyä kapulaa sieltä pudonneittein lehtien seasta, mutta Aron lähti laukkaamaan vasempaan ja löysi kapulan. Muita kapuloita ei meidän reenissä edes ollut, vain se mikä piti hakea.

-lopuksi hyppyä, ihan pelkkä hyppykäsky ja heitin lelun koiran perään esteen yli. Kaksi hyppyä estekorkeuden ollessa 90cm ja hyvin meni yli. Toinen voihan vau!

Iltaruuan eteen Aron harrastaa nyt istumista. Tuli viikolla jo mieleen, että tätä ei ole pitkään aikaan harjoiteltu ja olisi kyllä syytä. Ollaan siis tällä viikolla iltaruualle istuttu 30 sek-1 min mittaisia aikoja, tähän asti kaikki ovat onnistuneet eli maahanmenoja kesken liikkeen ei ole tullut. Istumiskuuri jatkuu tavoitellen sitä 2 min ja sitä, että itse olen poissa näkyvistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti