torstai 16. syyskuuta 2010

Varsamäen metsä + jälki

Ihania jälkimetsiä Varsamäessä. Kyseinen alue on Kangasalta kohti Valkeakoskea menevän tien varressa, kotipihastani noin 10 km päässä. Siellä näytti olevan metsäautoteitä joka suuntaan eikä ristinsielua missään. Keuhkosairaana edelleen pitää kuitenkin koirien kanssa tehdä jotain, joten aamulenkki Varsamäen metsässä ja jälki vanheni sillä aikaa tunnin vanhaksi.

Aronin jälki alkoi helposta sammalmetsästä. Jana oli tällä kertaa loivempi kuin yleensä ja nyt Aron lähti jälki käskyllä kuin pyssyn suusta, noin 10 m päässä kohtasi jäljen ja lähti ihan oikein etenemään.
Koska metsä oli helppokulkuista, oli Aronin jäljestysvauhti melkoista. Ensimmäisen kepin yli se laukkasi, itse yritin jarruttaa ylipäätään tätä vauhtia, joka onneksi sitten tasaantui matkan varrella. Kakkoskeppi sitten löytyi, samoin kolmonen, neloskeppi jäi metsään, sillä Aron oikaisi tässä kohtaa jotenkin ja ei me kyllä menty sen nelosen yli. Tosin kolmos ja neloskepin väliin jäi myös maa-ampiaisten pesä, jonka huomasin siinä tekovaiheessa ja pitkään harkitsin, uskallanko ajaa jälkeä ollenkaan. Jäljen ajo-vaiheessa en nähnyt näitä maa-amppareita ollenkaan, joten tässä kohtaa Aron teki jonkun oikaisun.

Viitoskeppi löytyi hyvin ja tämän jälkeen jälki jatkui pellon yli. Tämä pelto oli sellaista vähän nurmikon oloista peltoa ja kävelin pellon poikki suoraan kohti vastapäätä olevaa metsää, jonne jätin sitten viimeisen kepin. Etukäteen mietin, että kuinkahan Aron osaa tämän maastonmuutoksen ajaa, mutta hyvin meni, ihan alussa se poikkesi jäljeltä sivuun, mutta palasi takasin ja ajoi melko tarkkana yli pellon, löysi metsän ja viimeisen kepin. Eli melko hyvä suoritus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti