tiistai 28. syyskuuta 2010

kotipihan tokot

Tänään tokoilin Aronin kanssa tokopihassa ja voi-luokan jutut mielessä.
Aloitin ruudulla:
-ensin sillä loppu-osalla eli vein koiran ruudun keskelle ja siellä maa-käskyllä piti maata. Kävin palkkailemassa koiraa sinne ruutuun ja kävelin erilaisia pätkiä ruudun edessä. Sitten monen palkkauksen jälkeen kutsuin sivulleni seuraamaan ja tuli ensimmäisestä käskystä, kun koira oli kohdallani, palkkasin iloisesti.
Sitten ruutuun lähetys voi-tyyliin. Jessus, tämä oli nyt hukassa. Kolmeen kertaan Aron tarjosi ruudun yli takarajan ulkopuolelle ruutuansa, eikä osannut korjata ruutu käskyllä ruutuun. Sitten oli pakko tehdä näyttöruutu, kävin taputtamassa sitä toivomaani kohtaa ja tämän jälkeen koira osui ruutuun. En tiedä mikä oikosulku tässä oli.
No nyt kun ruudun keskikohta alkoi löytyä, otin muutaman vähän lyhyemmältä matkalta sinne menon ja onnistui, sitten yhden ruudun, missä piti mennä seis käskyn jälkeen maahan. Osasi ja pysyi siellä siihen asti, että kävelin ruutuun ja palkkasin sen sinne.
Sitten evl-ruutu: ensin merkille, tässä asettui kyllä jo valmiiksi kohti ruutua, mutta asenne oli innokas ja jatkoin ruutuun käskyllä, meni lujaa ja sain sen seis-käskyllä ihan oikein ja lopulta vielä maa-käskylläkin meni maahan, palkkasin kävelemällä ruutuun ja kehumalla koiraa oikein paljon. Tämän jälkeen leikittiin ja vähän riekuttiin. Seuraavissa reeneissä taas en ota yhtään maahanmenoa ruudussa, sillä pelkään, että se alkaa äkkiä oikoa ja mennä suoraan maahan ilman seis-käskyjä.

Sitten puuhasteltiin luoksetulon stoppien kanssa. Stoppi ei ole niin hyvä kuin se voisi olla. Eli tätä pitää reenata taas lisää, että ihan heti pitää stopata. Sitten toinen mikä ei onnistu sitten mitenkään, luoksetulosta maahan meno, tarjosi ensin stoppia tai sitten menee etupää maahan ja takapää jää pystyyn. Help!! Tein sitten erikeen paljon ihan lyhyillä matkoilla maa-käskyä esim. itse peruutin ja koiran piti mennä siinä edessä maahan. Jättää silti helposti takapään ilmaan.

Tämän jälkeen jokunen pätkä seuraamista naksutellen ja tavoite, että piip-ääniä ei kuulu, jos naksuttelen heti kun lähdetään liikkeelle. Seuraa-käskyllä on nyt taipumus aihettaa piip-liikkeelle lähdössä. Toinen Help!!

Pienen tauon jälkeen menin tekemään toiselle puolen pihaa tunnaria ja tää on niin jes kuin meikäläisen kouluttamana nyt voi olla. Eli kaksi oman etsintää, nyt se oma oli koko ajan näkyvillä. Ensimmäisessä harjoituksessa kapulat oli sikinsokin ja Aron haisteli sen oman. Toisessa kapulat oli rivissä ja se oma oli 7:mäs vasemmalta ja sieltä Aron aloitti haistelemaan ja kävi läpi kaikki, kunnes löysi omansa ja nosti sen. Ihan mieletöntä. Ei mitään väärien nostelua vaan haistelua kunnes löytää sen oman. Ihan käsittämätön mullistus noin viikon reenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti