keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Jälki Vehoniemessä

Olen ollut jo monta päivää kovin flunssainen ja eilen yskäni vaan paheni. Tänään sain lapset kouluun ja ajelin itse kangasalan terveyskeskukseen, lääkärin aikaa en saanut, mutta terveydenhoitaja kirjoitti pari päivää saikkua. Poistuin terveydenhoitajan luota saate sanoilla nyt lepäämään, mutta ajoinkin Vehoniemeen lenkittämään koirat. Tein myös Aronille jäljen, joka vanheni tunnin verran.

Janalla Aron valitsi takajäljen (taas!) ja kun liina loppui pysähdyin, en antanut edetä, koira kääntyi ja lähti oikeaan suuntaan.
Jäljellä oli kaksi keppiä, joista ensimmäinen jäi sinne metsään. Toisaalta olin itse jättänyt ekan kepin vähän huonoon kohtaan, sillä noin 50m ennen keppiä oli kohta, missä kuusien alla ei ollut juuri lainkaan mitään aluskasvillisuutta, ihan tasainen maa. Jostain syystä tällä alustalla Aronin nenä nousi ja vauhti kiihtyi, jarrutin vastaan, että ihan laukalla ei tässä kohdassa mennä, joten siellä ollut kulma mentiin tämän vuoksi yli reippaasti. Keppi olisi ollut kulman jälkeen menevällä suoralla, mutta Aron haki takaisin jäljelle melko kaukaa ja keppi jäi juuri sille osuudelle, mitä se ei jäljestänyt. Tästä eteenpäin jäljestys oli jo rauhallisempaa ja eteni nousevalla rinteellä. Jälki päättyi kakkoskeppiin, jonka Aron ilmaisi ja sai loppupalkan siihen. Olin tehnyt melko pitkän jäljen, joten ihan mukavasti Aron toimi siihen nähden, vaikka se yksi keppi jäi nostamatta/ palkkaamatta.

Jatkosuunnitelmina minun pitäisi jo viimeikin käydä tekemässä pellolla pari kulmajälkeä, lisäksi janoharjoituksia pitäisi tehdä erikseen. Ja miksi koira valitsee takajäljen? Pitäisikö tehdä muutama helppo janaharjoitus tähän väliin jatkossa, missä koira melkein luonnollisesti lähtee oikeaan suuntaan, jolloin oikea suunta vahvistuisi?

Ja nyt peiton alle takasin.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti