maanantai 6. syyskuuta 2010

koiran koulutusta teoriassa

Tänään alkoi Jaanan ja Tommin hienosti hihnassa-kurssi, jonka teoria-osuus vei melko paljon kaikesta muusta aikaa. Koirat ei päässeet tänään kunnon lenkille, kotikin on ihan pommin jäljiltä, mutta aina johonkin väliin mahtuu yhdet kotipihan tokoreenit. Työt haittaa ehdottomasti harrastuksia ja ilta alkaa pimetä ihan liian aikaisin.
Aloitin seuraamisella ja ideana oli vahvistaa runsain makupaloin ja naksun kera oikeaa paikkaa. En siitä kovin hyvää tullut ja seuraa käsky aiheutti piip äänen aina aloituksesssa, huoh.
Sitten pari suoraa luoksetuloa, luoksetulomerkit oli epätasaisessa järjestyksessä ja niiden ohi piti laukata. Jälkimmäinen luoksari oli hyvä. Huomasin myös, että Aron odottaa kovasti tule-käskyä ja kokeilin kohauttaa olkapäitäni ja heti se nousi sieltä istumasta. Takaisin koira istumaan ja sitten kohauttelin olpäitä ja levittelin käsiä, vasta pelkällä tule-käskyllä sai lähteä.
Sitten vielä pelkkiä kaukokäskyjen yhtä ylösnousua maasta istumaan, pallo lensi palkaksi ja otin erilaisilta etäisyyksiltä.
Huomenna on pakko pitää vähän hauskempi päivä koirille, omatunto piiskaa heti kun ne on huonolla hoidolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti