torstai 2. syyskuuta 2010

canis-areena osa 4.

Tänään ensin lenkin päälle kokeilin kotipihassa, että Aronin hyppy toimii ja ettei eilisestä jäänyt vaan mitään henkistä tai fyysistä.
Ensimmäinen hyppy 70 cm esteelle ihan hyppy-käsky ja lelu lensi perään kun koira hyppäsi, toinen hyppy tehtiin kierron kautta ja Aron hyppäsi todella isosti esteen yli, jäi paljon ilmaan väliin. Ja näytti näin, että kaikki ainakin päällisin puolin kunnossa illan agilityreenejä varten.

Sitten hyvät lämmittelyt Canis-areenan seudulla ja eikun halliin. Siellä tehtiin 4 esteen jumppasarjaa, joka ohjattiin ensin vasemmalta puolelta,sitten oikealta ja lopuksia niin, että lähetin koiran eteen-käskyllä hyppimään koko sarjan ja narulelu odotti esteiden takana. Meni oikein hyvin, estekorkeus oli varmaan 40 cm luokkaa.

Sitten ensimmäistä kertaa elämässään Aron teki agilitypuomin. Ja voi kun sitä jännitti ensimmäisellä kerralla esteen puolessa välissä, se veti itsensä ihan estettä vasten ja ikäänkuin hiipi siinä askel kerrallaan. Olin itsekin yllättynyt, että se oli ihan iiik. Toinen kerta kuitenkin todisti, että reipas kaverihan se on ja nyt laitettiin makupaloja puomin päälle tasaisin välimatkoin koko puomin verran ja eteni vallan sujuvasti näin. Pysäytys kontaktin alkuun ja loppuun ota-käskyin.

Sitten harjoiteltiin vähän kujakeppejä ja siinä taisi mennä tunti nopeasti. Omaa vuoroa odotellessa harjoittelin toko-esteellä avo-hyppyä ja taitaa olla tuo liike niin valmis, kun se nyt voi olla.
Mutta kaikki sujui tänään oikein kivasti ja Aron on nyt ihanan väsynyt kaveri.

Äitini oli muuten eilen meillä lapsenvahtina ja oli sanonut Petterille, että teillä kun on kolme koiraa, niin eikö hän voisi saada yhden kotiinsa. Petteri oli sanonut, että Aronia ei saa, ei tule kysymykseenkään, Jimmy on jo niin vanha, että se kuolee kohta, joten sitäkään ei saa. Elviksen kohdalla Petteri oli miettinyt hetken ja todennut, että Elvis on kuitenkin paras, kun heillä on samassa kuussa synttärit, että sitäkään ei saa, joten osta ihan oma koira. Yllättävän fiksu poika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti