sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Kotipihassa tokoa

Katselin iltasella Susanin ja Ruutin tokovideon Hollolan tokokokeesta, josta pähkäilin muutamaa hommaa. Siinä kokeessa ruutu oli merkitty kulmamerkein ja tosi olemattomalla reunanauhalla ja ajattelin, että tuota ruutua ei Aron tällä hetkellä hahmottaisi. Joten tänään pihaan pelkät kulma-ämpärit ja harjoittelimme ruutuun suoraan menoa sekä sitä keskipaikkaa. Aron tarjoaa heti niitä kulmamerkkejä, jos ruudussa ei ole reunanaruja.

Ensin tein helppoja juttuja, Aron näki että vein lelun ruutuun ja lähetin sen ruutuun. Onnistui. Sitten sellainen näyttöruutu, että koira jäi ruudun lähetyspaikalle ja itse menin ruudun taakse, sieltä luoksetulon omaisesti käsky ruutu ja stoppi ruudun keskelle. Näiden kahden jälkeen kävin vielä taputtamassa ruudun keskikohtaa ja lähetin ruutuun. Ensimmäinen meni melko suoraan ruutuun, mutta vähän pidemmältä lähetysmatkalta Herra tarjosi merkkiä oikealle etumerkille, mutta annoin koiran tarjota lisää ja tai kutsuin pois ja annoin uuden ruutukäskyn. Kun koira riittävästi sai itse ajatella se muistikin, että kyseessä on ruutu ja hakeutui keskelle. Tästä lelu lensi ja kehut raikui.
Sitten otin lyhyeltä matkalta ruutu, sinne seis ja maa ja itse kävelin siinä edestakaisin. Hyvin pysyi ja kävin viemässä Aronille palkan hyvästä makaamisesta ruudussa.

Tämän jälkeen luoksetulon osien pariin, jotka onnistuivat ihan kivasti. Ensin jätin koiran sinne luoksetulomerkin aloituskohtaan maahan ja siitä käsky tule, palkkasin vauhdista kun laukkasi kivast eikä ennakoinut mitään. Sitten tultiin siihen maahanmeno-merkin kohtaan ja jätin koiran siihen maahan. Tästä käsky tänne, tuli hyvin eteeni istumaan, suullinen kehu ja vasta noin 5 sekunin jälkeen käsky sivu. Aron siirtyi uudella tekniikallaan sivulle, ainostaan yhden piip-äänen kera. Sitten vein koiran seiso-merkin kohdalle seisomaan ja sieltä käsky tule, lähti hyvin, maahanmenomerkin kohdalla käsky maa, onnistui, tähän kohtaa suullinen kehu, että hyvä maahanmeno ja siitä käsky tänne, tuli hyvin eteeni istumaan, josta sai sitten lelun palkaksi. Ou jee!
Tähän oli hyvä lopettaa aamun reeni. Iltasella meillä olisi maneesireeneissä ohjelmassa kokeenomaiset reenit, en tosin tiedä on meillä joku pakkasrajoitus, tällä hetkellä pakkasta -14 ja iltaa kohti kiristyy.

1 kommentti:

  1. Hienosti näyttää teillä tunnarit sujuvan! Tuota putken eteen kapuloiden laittamista pitääkin kokeilla, hyvä ninkki =)
    Muutenkin Aron vaikuttaa hurjan pätevältä, erityisesti ihaillen luen teidän agi -treenejä. Meillä tämä laji ihan levällään ja koira täyttää kohta 3-vee =( Esteet osaa, kontaktit ovat hyvät jne. mutta ratatyöskentely on aika kamalaa, olen ihan hukassa tuon kanssa ko. lajissa ja motivaatio aikalailla nolla =( Täytyy vain yrittää ryhdistäytyä tämäkin lajin suhteen, että pääsisi joskus kisaamaankin. Tsemppiä edelleen teidän treeneihin! Ps. Linkitin teidät meidän sivuille, onhan ok?

    VastaaPoista