tiistai 14. joulukuuta 2010

vauhtitreeni

Tänään töiden jälkeen Elvis ja Aron autoon ja ajelin Pikkolan koulun kentälle, johon olin suunnitellut nopeat ja vauhdikkaat treenit. Ja kumpikin koira teki saman. Ensin vähän jaloiteltiin ja sitten Aron aloitti. Teemana oli vain vauhti, eikä mitään hinkata vain yksi suoritus per liike. Vauhdin myötä itsevarmuuteen.
Kentälläni oli ruutumerkit ja toisella sivulla luoksetulomerkit. Ensin suora ruutuun meno, ruudussa kulmamerkit ja narulelu valmiina. Meni mukavan lujaa sinne. Sitten sai hetken riepottaa narulelua, kunnes jätin koiran istumaan, koiran eteen maahan noutokapula, menin itse hyvän etäisyyden päähän ja sieltä tuo-käsky. Koira nappasi kapulan ja tuli lujaa, siitä vauhdista palkka. Tämän jälkeen luoksetulo, koira maahan ja itse menin reiluna matkan päähän, nyt taas vauhdista kehut ja lelu lensi taakseni. Lopuksi viel vauhdikas merkille meno ja reeni oli siinä. Yhden ainoatakaan piip-ääntä ei tässä reenissä ilmaantunut. Haukkumista autossa, kun näki, että Elvis teki saman reenin.
Tästä lähdinkin hyvälle lenkille. Pakkasta -12 ja aurinko juuri laski, onneksi kuu valaisi upeasti ja melkein 2 tunnin reipas kävely, että olin autolla takaisin.
Iltasella Aron teki vielä yhden kotipihan tunnarin. Siihen otin ensimmäisen kerran sellaiset kapulat, joita on joskus käytetty, mutta ovat olleet kesästä asti parvekkeella käytettyjen tunnarikapuloiden korissa. Näissä ideana oli vahvistaa sitä hajuerottelua, sillä Aron on oikeastaan tehnyt tunnarireita niin, että muut kapulat ovat olleet hajuttomia ja se yksi minun hajuinen. Joten käytetyt kapulat siis, taisi olla 6 rivissä, oma neljäs kapula vasemmalta. Koira meni laukalla kapuloille, haisteli keskeltä vasemmalle, sitten koko rivi takaisin päin, nosti heti sen oman kun tuli kohdalle ja toi sen minulle. Tähän palkaksi ensin suullinen kehu ja sitten vasta kaivoin makupalarasian esiin, jossa herkkuja. Hyvä suoritus koiralta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti