maanantai 6. joulukuuta 2010

tokon ympärillä aamulla ja illalla

Tänään reenailin kahteen eri otteeseen, aamulla ennen töihin lähtöä hiljaisessa kotipihassa ja illalla kävelin viereisen päikyn pihaan, kun muistelin, että siellä on hyvä valaistus.

Illan reenissä oli seuraavat teemat:
-ruutu, jossa vain kulmamerkit
-ruudussa pysymistä
-luoksetulon eri osat
-tunnari

Reenailin ensin päiväkodin parkkipaikalla, jossa oli jo kivasti lunta, mutta kyllä ne ruutumerkit siellä näkyi. Helpotin Aronia ja kävin taputtelemassa ruudun keskustaa, pyrki kuitenkin tosi paljon sinne vasempaan reunaan siitä huolimatta. Jos meni ihan selkeesti vasemman merkin kautta en hyväksynyt lainkaan, muutaman onnistumisen sain ja lopuksi yhden tosi hyvän. Vaikeeta on kyllä Aronin hahmottaa tätä ruutua ilman naruja.

Sitten lähetin ihan läheltä ruutuun ja sinne maa ja kävelin siinä kohti lähtöpaikkaa tms. Tein kaksi kertaa tämän harjoituksen ja kummallakin pysyi, toisella kertaa vaan kuulin kun piippas siellä ruudussa, odotti ilmeisesti niin kovasti sitä, että saako lähteä ruudusta.

Tästä oli hyvä jatkaa luoksetulon pariin. Ensin jätin koiran maahan ja kävelin itse toiseen päähän, odotin ainakin 10 sekuntia ennenkuin kutsuin, halusin, että siellä luoksetulon aloituspaikassa maataan ihan rauhassa. Koira näytti levolliselta ja kutsuin sen ensin suoraan luokse, tuli lujaa.
Sitten seuraava jättö ja taas seisoin sen 10 sek toisessa päässä ennen kutsua, nyt melko hyvä stoppi. Tämän jälkeen mietin sitä seuraavaa pätkää ja tiesin, että Aronilla on ongelma seuraavassa luoksetulon osassa. Se ei osaa mennä luoksetulossa maahan, jos olen jättänyt sen seisomaan. En tiedä yhtään miksi. JOten yritin ratkaista ongelmaa sillä, että jätin sen maahan siihen toivottuun kohtaa ja kutsuin luokse, tuli tosi hyvin. Sitten koira seisomaan sinne stoppipaikkaan ja siitä tule, tuli hyvin, sanoin merkin kohdalla maa ja koira pysähtyy seisomaan. Uusinnalla ihan sama. No mikä tässä mättää?? Lähetin koiran kiertämään lyhtypylvästä ja siitä maa, osasi tämän. Tehtiin toinen kierto myös ja menee hienosti maahan. Mutta ei osaa sitä tuossa luoksetulosuoralla. Tässä vaiheessa typerä aura tuli häiritsemään meidän luoksetulosuoraa ja piti kerätä merkit ja siirtyä seuraavaan teemaan päikyn pihaan.

Tunnarissa kapulat hukkuivat lumeen. Lähetin etsimään ja siinä olikin Aronilla ihmettelyä. Haisteli ja etsi, aura kolasi lumia ihan meidän vieressä ja varmaan antoi pientä häiriötä keskittymiseen, sillä Aron nosti jonkun (väärän jos oikein näin) ja jo kääntyi minua kohti kapula suussa, pudotti sen ja jatkoi etsintää. Etsi ja etsi ja lopulta löysi oman ja toi sen. Hyvä. Makkaraa satoi maahan ja lumen seasta etsi niitäkin. Olipas vaikea. Nyt vein kapulat uudestaan, mutta päikyn katokseen, jossa ei ollut lunta. Nyt onnistui hyvin, haisteli kaikki ja toi oman. Tää oli hyvä. Luovutus ei ollut kovin hyvä, sitä pitää treenata erikseen lisää. Mutta makkaraa tuli maahan ja siihen oli jo hyvä lopettaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti