sunnuntai 5. joulukuuta 2010

maneesireenit

Tänään maneesireenin aika ja sehän oli Aronista ihan supersiistiä!!

Alkuvirittelynä tein ihan makupalaseuraamista, että sain kierroksia laskemaan. Siitä vein koiran luoksetulotörpöjen viereen maneesin kulmaan ja lähdin kävelemään itse toiseen päähän. Otin ensimmäisen luoksetulon ihan suorana ja mitäs sen jälkeen tapahtui. Peppu ei meinannut pysyä enää millään maassa ja tähän meidän luoksetuloreeni jämähtikin. Nousi istumaan tai peppu oli pystyssä, just sen näköinen, että tulen ihan miljoonaa jos annat luvan. Useita toistoja sitten vaan pysymistä ja itse kävelin eri matkojen päähän, kehuin kauempaa kun oli hyvin.

Sitten matka jatkui ruudun pariin. Lähetin ruutuun ihan läheltä ja siihen maa. Ja sitten sitä ruudun loppuosaa. Kerran lähti sieltä ruudusta, josta palautin sen Hannan neuvomalla tavalla, että varmaan kävi selväksi, ettei tuo ollut toivottavaa. Ja sitten vaan kävelin ja palkkailin ruutuun pysymistä.
Tämän jälkeen oli hyvä jatkaa itse ruutuun menoa. Ruudussa oli mustat nauhat ja tummalla maneesinpohjalla niitä ei näkynyt sitten lainkaan ja näissä Aron ei oikein osaa sitten mennä oikein. Pitänee tehdä kuuriluontoisesti nyt ruutua ilman nauhoja, sillä tänään tarjosi merkkiä, jolloin juoksee ruudun vasemmasta sivusta sisään. Ja kun olin ihmeissäni tästä, teki kerran ainakin niin, että kävi ruudun etureunalla ja laukkasi takaisin luokseni. Voi pöljä. Joten tilanne piti pelastaa yhdella näyttöruudulla eli kävin taputtamassa ruudun keskikohtaa ja lähetin koiran siihen, nyt onnistui. Jes!
Sitten taidettiin tehdä tunnari. Tämä onnistui. Kapulat vei meille vieras ihminen eikä se puhunut niitä liikkurin puheita, joten tämä saattoi helpottaa suoritusta. Kapuloita oli 10 ja siellä se yksi oma, toi oman ja luovutti sen todella hyvin. Olin onnellinen!! Palkka makupalarasiasta, sillä hiekkaiseen maneesin pohjaan ei nameja kannattanut viljellä.

Tämän jälkeen taisin pitää hetken taukoa ja sitten kaukoja. Ei onnistunut. Seiso-maa jutussa ihme jumi. Ei vaan tehnyt, teki istumista tai jotain ihan muuta.

Sitten vähän seuraamista ja liikkestä istuminen. Istui todella varmasti. Istuu vaikka sanon ihan mitä tahansa kuten maa. Jostain syystä tämä maahanmeno oli nyt vaikee tässä vaiheessa. Lopuksi vielä seuraamista ja kontaktin pitoa mm. seuruu kohti tokon hyppyä.

Ja kaiken tämän jälkeen Aron oli piipittävässä ja kiihkeässä mielentilassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti