torstai 7. huhtikuuta 2011

Aron on palveluskoira

tai ainakin ylittää niille tarkoitettuja esteitä :-)
Eilen reppu selkään ja lenkkeillen Kyötikkälän kentälle. Kenttä oli jo ihanasti sulanut ja pelkkä märkä nurmi näkyvissä. Ja a-este reeni oli mielessä, sillä syksyllä pääsin siinä jo hyvään alkuun. Treenimme idea on peräisin Helmisen Hannalta ja siinä koiran tulee opetella se, että este suoritetaan aina kahteen suuntaan. Syksyllä kävin tekemässä tätä pikku a:lla ja siitä oli hyvä nyt aloittaa.

Ensin viedään namikippo Aronin kanssa esteen toiselle puolen, koira aloituspisteeseen ja narulelu koiran taakse. Itse siirryn esteen sivulle ja koiralle lupa suorittaa. Kiipeä esteen ja menee namikipolle ja namit syötyään kiipeää takaisin ja narulelu odottaa siellä palkkana. Koska tämä meni kerrasta hyvin pikku-esteellä, siirryttiin sen isomman eteen. Samat viritykset ja koiralle lupa suorittaa. Kiipesi hyvin, haki hetken namikippoa esteen takana ja kiipesi takaisin. Jippii! Otin vielä toiston ja nyt meni sujuvasti. Tätä jatketaan tänään niin, että pyrin siirtymään sinne narulelun taakse ja tavoite on, että Aron tekee koko homman itsenäisesti.

Tämän jälkeen otin yhden liikkeestä maahanmenon ( koira jäi istumaan, mutta ei tätä nyt hinkata ennen voi-koetta yhtään) kävin korjaamassa asennon ja siitä pitkä suora luoksetulo. Palkaksi narulelu, joka sitten jätettiin sinne kentän laitaan. Ja hetken päästä eteenmeno, jossa pysähdyn ja koira istuu ennen lähetystä (edistää kohti lelua niin paljon). Ja käskystä lähti laukkaamaan eteenpäin.
Lopuksi leikittiin kahden narulelun leikkiä ja pidettiin hauskaa. Tuntui hyvältä kummastakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti