keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Viime päivien treenejä

Eilen tehtiin Aronin kanssa kevään ensimmäinen esineruutu. Isoin aika meni siihen, että etsin lumesta sulanutta hyvää kohtaa. Ja löysinkin sitten eräästä rinteestä kuivuneen alueen, johon melko hätäisesti tallasin alueen ja takarajalle kolme esinettä noin 10 metrin välein. Aron varasti ensimmäisellä lähetyksellä, mutta annoin sen mennä, kun oli vähän oma moka. Toi melko pian esineen ja vähän nakkia palkaksi. Sitten kakkoslähetys ja nyt ei heti tuottanut tulosta ja lopulta tuli luokseni, josta lähetin nyt vähän eri suuntaan, siellä esine, jonka toi heti. Taas nakkia ja sitten vuorossa neljäs lähetys ja tästäkin esine nousi. Riekuttiin ja leikittiin palkaksi narulelulla ja hyvä mieli kevään ensimmäisestä esineruudusta. Selvästi pitänee tehdä nyt hyvä toimintasuunnitelma tähän ruudun työstämiseen, sillä haluaisin, että se laukkaisi paljon kovempaa ja etsisi voimakkaammin, toisin sanoen motivaatiota pitäisi kasvattaa. Ja että koira olisi kolmen esineen jälkeen vieläkin innostunut etsimään, se olisi tavoite.

No tänään verryteltiin hölkkäillen kyötikkälään ja käytiin tekemässä a-estettä. Tein kaksi toistoa, jossa jälkimmäisellä treenin tavoite saavutettiin. Sivulle istuva Aron lähti käskystä kiipee-esteelle, kävi syömässä namia kiposta esteen toisella puolen ja syötyään namit, tulee takaisin ilman, että minä autan koiraa eli itsenäinen suoritus. Jee. Seuraavalla kerralla taidan ottaa jo sen noutokapulan mukaan. Tavoite on, että koira menee ja tulee aina esteen edestakaisin itsenäisesti.
Esteen jälkeen tein 3 eteenmenoa, jossa keskimmäisellä ikään kuin kokeilin, että osaako koira lähteä eteen ilman, että ollaan viety esine kentän takarajalle. Lähti se, mutta laukkasi vähän vasempaan. Koska lelua ei siellä ollut rääkäisin maahan ja hyvin meni. Laukkavauhti oli selkeesti kyllä pliisumpi. Palkka koiralle siitä, että meni maahan ja sitten jätettiin lelu vielä kerran sinne takarajalle, että saatiin mahtava loppulaukka.
Sitten lenkkeiltiinkin kotiin ihan hyvillä mielin.

2 kommenttia:

  1. Onnea lähestyviin tokokisoihin Aronille ja Heidille! =)

    VastaaPoista
  2. Joko teillä on sulat metsät?! Eikun sitä jälkitreeniä odotellessa :-)

    Hei - onnea matkaan kovasti lauantaille, laitathan sitten viestiä!!

    VastaaPoista