torstai 28. huhtikuuta 2011

Jälki nro 4.

Eilen ilta vierähti Koivumäessä. Aloitin siellä kurssin Metsäjälkeä aloitteleville ja kaikkiaan 7 innostunutta koirakkoa osallistui kurssille. Osalle tehtiin makupalaruutuja ja suoria siihen kentälle ja kolmelle koirakolle jäljet maastoon. Kaikilla meni oikein mukavasti. Myös Aron pääsi jäljestämään, sillä Maarit teki meille jäljen, jonne oli jätetty 6 keppiä noin 100m välein ja jäljen pituus oli noin 600m, ehti vanhentua tunnin verran.

Itse jäljen ajo oli suorastaan loistava. Aron menee reippaalla tahdilla eteenpäin, mutta meni silti lähes koko matkan jäljen päällä. Yhden kiven se kiersi eri kautta mitä jälki meni ja yhdessä kulmassa tehtiin kaksi ympyrää, ennenkuin matka jatkui. Muuten porskutettiin tasaisesti eteenpäin. Ei mitään hullun vauhtia, mutta sellaista, että kävelen reipasta kävelyä perässä. Kaikki kepit nousi :-) ja koira vieläpä ilahtui niistä niin, että kepin nostettuaan se laukkasi useimmiten keppi suussa luokseni. Tämän asian kanssa pähkäilin koko viime kesän, kun tilanne oli vähän päinvastoin, joten olin nyt keppien ilmaisuun enemmän kuin tyytyväinen. Jälki oli kiva ja vaihteleva, erilainen mitä itse teen, tämä on tietysti hyvä juttu, että tulee ajattettua erilaisia. Ainoa mikä tulee nyt työn alle on janat. Nyt Aron lähti taas täysillä käskyn saatuaan, meni yli jäljen vaikka jälki kulki noin 20 m päässä, sieltä takakautta takajäljelle, josta nyt pysäytin sen ja koira kääntyi oikeaan suuntaan. Eli ei hyvä. Nyt ei taideta jäljestää ennen sunnuntaita, sillä odotan hyviä ajatuksia Pekalta, miten lähden tuota janaa nyt työstämään. Eli Maarit kannusti, että tekisin nyt noin 5 helppoa janaa, joissa vahvistuisi se suunta ja harjoittelisin vaan janoja, kun itse jäljestys nyt sujuu. Hyvä ajatus.

Kotipihassa ja sisällä ollaan aloitettu alas-käsky, jota käytän kaukokäskyjen aloitukseen. Lisäksi olen naksutellut seuraamista ja eteen istumaan tulemista, näissä paremmalta näyttää. Järkytyksekseni vaan huomasin, että Aron on unohtanut liikkeestä maahanmenon. Miten sen voi unohtaa? Ja sitä tehtiinkin sitten kaksi eri settiä takapihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti