lauantai 23. huhtikuuta 2011

Aronin jälki nro 2. + treeni kotipihassa

Kevään toinen jälki tehty. Lasten viettäessä aikaa heppakerhossa, minä kävin tekemässä hevostallin läheiseen metsään jäljen. Jälki oli varustettu 5 kepillä, pituudesta vaikea sanoa yhtään mitään, ei nyt mikään kovin pitkä, kun kävelin sitä noin 10 min. Keppejä laitoin 4 ensimmäistä lyhyin välein ja viimeiselle kepille sitten riittävästi matkaa. Jälki vanhentui tasan tunnin verran ja sillä välin koko koiralauma juoksi toisella puolen metsää löytäen mm. kaksi kuollutta supiraatoa, yäk.

Janalla Aron lähti takajäljelle. Kävelin sen perässä, koska oli päättänyt olla puuttumatta siihen, että se valitsee takajäljen. Tämä takajälki oli melko lyhyt ja samantien oltiinkin hiekkatiellä, tein uudestaan lähetyksen etsi jälki muutama metri eteenpäin hiekkatietä ja nyt Aron lähti oikeaan suuntaan. Tämä takajälki on jäljestyksen suuri mysteeri, mutta eikö Aronin näin kannattaisi oppia, että nostamalla heti oikeaan suuntaan pääsee kunnon jäljelle?
No jäljellä oltiin ja melko pian se eka keppi. Jippii! Jäljestysvauhti oli koko ajan hyvää, sellaista että kävelen reippain askelin perässä, mutta juoksemaan en suostu. Lopulta oltiin viimeisellä kepillä, jonka Aron nosti hyvin ja siellä syötiin ja leikittiin lopulta sillä viimeisellä kepillä. Aron oli ihanan motivoitunut tuohon hommaan!

Kotipihassa iltasella seuraavaa:
-tunnari, jossa naapurin Heidi asetteli kapulat ja vein itse sen oman sinne reunalle männynhavun alle. Aron etsi hyvin ja toi oman. Tällä viikolla kaikki kotipihan tunnarit on onnistuneet, niitä on otettu 1 päivässä.
-tänne-käskyä naksuttaen heti kun on edessä oikein, tuli hyvin ja varman oloisena, monta toistoa ihan läheltä ja yksi tänne kauempaa.
-seuraamista, jossa paljon palkkaa ja naksu + nami. Vieläkään ei vire ole se paras mahdollinen, mutta ehkä eteenpäin ollaan menty.
-metristä hyppyä kapula suussa, tässä hyppykapasiteteetti on siinä ja siinä, ottaa esteeseen kosketusta, alkoi myös hyppäämään niin, että hidastaa vähän ennen ja hyppää ylöspäin. Tein hyppyä kapula suussa kierron kautta, jossa sanon tosi aikaisin hyppy. Potkua tuohon metriseen me vielä tarvitaan, se 90 cm sujuu. Pitäisikö alkaa tehdä esteen ulkopuolisia harjoituksia, että saisi takapäähän lisää voimaa. Lopuksi otin 70 cm hyppynoudon metallikapulalla, se meni oikein hyvin ja tässä voi sanoa, että ilmava hyppy.
-loppuun tehtiin eteenmeno, joka meni hyvin.

-vähän kaukoja jäähdyttelykävelyn jälkeen. Ensin seiso-istu-maa joka oli tosi hyvä ja sitten istu-seiso-maa, jossa maan teki vähän vinoon kääntyen.
Kivaa oli ja lämmin tuli. Huomenna on totaalinen treenivapaa päivä ja maanantai-iltasella mennään sitten jäljestämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti