keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Pähkäilyjä

Olen miettinyt tunnaria ja taidan tehdä nyt parin viikon ajan sellaisia tunnareita, joissa Aron ei pääse niin helpolla. Haluaisin, että kun koira menee tunnareille, se jo tietää, että nyt pitää oikeasti tehdä töitä sen eteen, että se oma löytyy. Ja eilen tein tunnarin, missä oli paljon kapuloita ja se oma piilossa. Tänään tein samanlaisen ja meillä oli 16 kapulaa maassa, joita oli hetki sitten Petran kaveri käsitellyt kapulat. Piilotin sen oman lehden alle ja Aron etsimään, se tiesi jo tän tempun ja toi sen oman melko pian. Mutta tarkoitus olisi, että koiralla ei olisi kiire siellä kapuloilla vaan että se voisi haistella kaikeissa rauhassa vaikka kuinka moneen kertaan ja rauhassa päätyä siihen omaan. Katsotaan mitä tästä tulee, mutta huomenna piilotan tunnarin kaikkien kapuloiden keskelle, kun tänään se oma oli vasemmassa reunassa. Ja jos näistä poikii se oman nosto, niin toivottavasti se kantaa eteenpäin.

Hauskaa tänään oli se, että järjestämäni metsäjälkipäivä, missä Pekka Korri on kouluttajana, on nyt täynnä. Joten 8 koirakkoa treenaa vapunpäivänä metsässä ja odotan kovasti tuota päivää. Tämän lisäksi ensi viikolla alkaa metsäjälkeä aloittelijoille-kurssi jota vedän Tavesin lipun alla. Kurssille tuli hakemuksia enemmän kuin on paikkoja, joten oikein kivaa päästä aloittamaan ensi viikolla jälkipuuhat Koivumäessä kurssilaisten kanssa.

Tänään kävin ensin metsälenkillä ja sen päälle kotipihassa onnistunut tunnari. Mun ei pitänyt treenata yhtään sen enempää, mutta jauhelihapihviä kului seuraamistreenissä, tämä näyttää jo paremmalta. Sitten otettiin vähän kiertoja ja näistä tänne-käsky eli eteeni istumaan. Tässä on nyt taas kerran epävarmuutta ja se minua nyt harmittaa. Selvästi koira hiljentää vauhtia 2 m ennen ja miettii miten asettuisi. Kun olen pitänyt kriteerin tiukkana, että jos tulee vinoon, en hyväksy sitä ja enimmäkseen tarjoaisi ihan oikeeta reunaa, josta on sitten taas pitkä matka sinne vasemmalle sivulle. Huokaus. Pitkältä matkalta ja kovassa vauhdissakin himmaa paria metriä ennen ja jää istumaan puoli askelta liian kauas. Ei kun naksu esiin ja tässäkin taas pitää palata sinne alkuun. Onko kenelläkään muulla näin paljon koulutusvaikeuksia kuin minulla? No kiertojen yhteydessä seis ja maa-käskyt oli hyvin halussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti