sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Koe mielessä ja Miinun kanssa treenit

Vitsit miten hyvä koirakerho on Pieksamäen pelveluskoirayhdistys. Sieltä tuli jo siis postia, että kahden viikon päästä ollaan sitten kokeessa. Osallistujalistoista voi tarkistella, että ollaan 5:des koirakko meidän luokassa ja Aronin paikkamakuu on kahden narttukoiran välissä. Oikein hyvää palvelua tuolta koirakerholta :-)

Mutta lauantai-aamuna oltiin jo klo 9 Tamskin tallilla ja Miinun kanssa reenailtiin. Itse olin suunnitellut, että harjoitellaan kaikkea kokeeseen liittyvää. Aron oli todella vinku ja pinku tilassa ja tämä vaan vahvisti, että minun ei ikinä pitäisi treenailla kevyesti lenkitetyllä koiralla. Edellisenä päivänä meillä kävi Aronilla hieroja ja ennen sitä ehdittiin käydä vain korttelikierros ja sen hierojan jälkeen toinen samanlainen. Joten koira oli siis edellisen päivän lähes levossa. Ja korttelikierros ennen tallille lähtöä ei nyt riittänyt Aronin rauhoittamiseski ja ihan turkia vinkumisääniä tuli nyt treenissä.

Harjoiteltiin kehään menoa ja siellä aloittamista. Harjoiteltiin liikkurin virheitä, kun liikkuri ei osaa päättää, mistä kohtaa liike oikein aloitetaan. Palkkasin ensimmäisestä kontaktista.

Sitten mentiin ruudun lähetyspisteeseen. Siellä virittely missä ruutu ja Miinu liikkuroi. Käsky-sanan jälkeen aukoilin suutani kuin kala kuivalla maalla ja kun Aron rauhassa odotti käskyä, sanoin ruutu, josta se sitten lähti hyvin ja suoraan ruutuun. Ruudussa seis ja kävelin sinne palkkaamaan. Ihan hitusen olin aistivinani koiran ruutuun menossa ennakointia eturajalla, mutta Miinu tuskin huomasi tätä. No hyvä ruutu ja ei siitä sen enempää.

Sitten hyppynoudon ääreen. Muistaako kukaan tarkkaa sääntöä siitä, miltä etäisyydeltä nouto aloitetaan. Muistaisin, että alo ja avoluoksissa etäisyyden olisi saanut itse päättää. Otettiin nouto nyt tarkasti 3 m etäisyydeltä esteestä. Heitin kapulan myös pitkälle ja Aron varasti, mur mur. Ja tämän vuoksi aloitettiin koko liike alusta, jossa liikkuri näyttää meille kohdan mistä aloittaa jne. Nyt sanoin odota- koiralle ennen kun nyökkäsin valmis merkin ja koira nyt odotti ja kontaktilla pyysi lupaa noutaa. Kun sai luvan, lähti kuin nappi tapista, tuli vauhdikkaasti kapulan kanssa takaisin, mutta kapulan luovutus oli levoton ja äänteli siinä. Sivu-käskyä ei tehnyt edes sinnepäin, tämä on nyt sammunut juttu, kun olen sanonut sen ei innostuneesti. Huoh. Tekee siis vajaan sivullemenon.

Sitten tunnariin. Miinu vei käsissään kapulat ja teki meille ympyrän. Koira lähti ampuen kapuloille, äännähti lähtiessään ja haisteli levottomana kapulat, taisi nostaa tai vähintään siirtää jotakin kapulaa, toi kuitenkin sen oman ja luovutus oli ok. Palkkaus tähän eteen, kun sivu-käsky ei nyt toimi.

Sitten kaukokäskyjä. Tässä tehtiin vain aloitus ja melko pitkältä matkalta aloitin seiso-käkyllä. (Viime aikoina ollaan aloitettu kaukot aina istuen). Hyvin nousi seisomaan, tästä palkka ja kaukoja ei sen enempää.

Näiden jälkeen teki Bertta omia treenejään ja hyvin tekikin. Aron oli myös kiva, kun pystyy katselemaan treeniä ihan hipihiljaa, lähes masentuneen oloisena makaa ja seuraa meitä katseellaan.

Sitten ihan lopussa Aron pääsi vielä vähän leikkimään kapulan luovutusta ja tämän jälkeen seuraamista. Lopetin seuruun kun oli rento ja keskittynyt.

Illalla tehtiin lasten kanssa lenkki vielä koulunpihaan ja siellä yhdet treenit Aronin kanssa. Aloitin luoksetuloilla, pitkällä suoralla sekä maasta eteeni istumaan lyhyillä pätkillä. Näissä ei tullut suoraan eteeni istumaan, joten ei kelpaa. Yksi pitkä luoksetulo eteeni ja tässä tuli sitten hyvin ja suoraan.

Sitten seuraamista: Tuleva seuraamiskaavio kokeessa sisältää näitä askelsarjoja vasemmalle ja oikealle. Niitä harjoiteltiin kahden partacollien räksyttäessä kentän laidalla. Tämä nostaa aina Aronin piipittelyä ja nämä askelsarjat on sen mielestä ihan mahdotonta tehdä muka ilman ääntä. Yhden peruutuksen ihan huusi viik. Silloin mitta tuli täyteen, sanoin melko napakasti, että nyt sitten riittää. Tämän jälkeen Aron pyöräytteli silmiään ja teki hipihiljaa kaiken. Tehtiin myös yksi liikkeestä istuen kokeenomaisesti ja palkkasin sen myös niinkuin kokeessa. Meni superhyvin ja eikä koira vinkaissut edes lähtiessä.

1 kommentti:

  1. Me ollaan käyty usein Pieksämäellä sekä toko että agilitykisoissa ja myös muuten vaan treenaamassa, kun belgien kasvattaja asuu siellä. Aina on ollu hyvin järkätyt kisat, aikataulussaan ym. Hyvät ulkoilumaastot vieressä ja plussaa vielä uudistettu iso lämmin kahvio. :)

    VastaaPoista