torstai 13. lokakuuta 2011

Seuraaminen

on sitten hankala liike. Ensin kuitenkin yksi kotipihan tunnari, jossa vieras haju muissa kapuloissa, se oma siellä klo 12 kohdalla ja noin 8 muuta siinä ympyrällä. Hyvin löysi oman.

Sitten seuraamista. Naksuja ensin ihan perusasennosta, sitten tiputan namin maahan ja lähden liikkeelle, koira tulee ääneti mukaan seuraamaan. Ja sitten vaikeutin, eli se oman jalan liike ja pari askelta eteenpäin. Muutaman kerran totesin rauhallisesti, että noin ei voi tehdä. Ja siitä se taas lähti, eli onnistuneet liikkeelle lähdöt ääneti seuraamaan. Vautsi. Sitten vaan lennosta seuraamista ja kierrettiin kahta puuta ympäri, meni hyvin. Iloittiin lopuksi uuden nännikumin kanssa tästä.

Parin tunnin päästä oli Kyötikkälän kentällä. Tein aloituksia, missä koira jäi syömään namia ja otti sitten minut kiinni seuraten. En tehnyt nyt käännöksiä vaan perussuoraa, palkaten hyvistä kohdista, joita tuli. Mutta tosi paljon myös kontaktin tippumista, kyttää ihan selvästi onko eteenmeno pallo täällä jossakin, sillä aina se suora mikä mennään kohti kentän takalaitaa oli hankalin. Mutta mikä hienonta, selvittiin pitkistä seuraamispätkistä ilman ainuttakaan ääntä. Välillä vapautin frispiin perään.
Sitten yksi tosi pitkä suora luoksetulo, Aron tuli ihan kauheen lujaa.

Tämän jälkeen vähän noutokapulan leikkiä, jätetään noutokapula yhden kentän laidan puun taakse ja mennään tosi kauas siitä paikasta, sanon, että sinne jätettiin ja vapautan hakemaan, Aron meni kapulalle ihan miljoonaa ja tuli takaisin kapulan kanssa miljoonaa, lennosta palkka.

A-este kahteen kertaan, koska ekalla takaisin tulo kapulan kanssa ei onnistunut, en nähnyt mitä siellä tapahtui, mutta vasta uusinnalla tuli hyvin, vapautus ennen luovutusta.

Ja sitten vasta sai laukata eteenmenopallolle, meni lujaa myös, mutta nyt mun on pakko miettiä, että miten rakennan tämän eteenmenon jatkossa, sillä se todella kyttää, että missä se eteenmeno pallo on.

Lopuksi tein vielä monet pätkät rauhallista seuruuta. Tällä linjalla pitää jatkaa, mutta en uskalla nipottaa kontaktin tippumisesta, pitänee nyt vielä vaan miettiä tätä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti