maanantai 3. lokakuuta 2011

Vuorokaudessa ehtii paljon treenata

Eilen illalla oli agilityä tallilla, meidän viimeinen kerta Lauran silmän alla, nyyh. Muu agiryhmä jatkaa maanantaisin Sport dog parkissa ja meillä tamskin tokovalmennusryhmän vakivuoro Tamskin tallilla täsmälleen samaan aikaan. Elämä on valintoja ja valinta oli toko maanantaille.
Mutta su-iltana meitä oli vain kaksi treenaajaa, joten ehdittiin tunnissa vaikka kuinka paljon. Tehtiin rataa, joka oli minulle ja Aronille kovin haastava, virheitä tuli roppakaupalla ja siitä ei voi nousta kuin ylöspäin. Tehtiin sitten pätkissä ja ensimmäistä kaksi hyppyä ja siitä putkeen,voi hitsi kun olikin vaikeeta. Kahden hypyn jälkeen Aron pääsi aina taakseni ja sieltä se karkasi. No kun lelu kädessä hinkattiin, sain vietyä sen lopulta oikeaan päähän putkea. Sitten oli vähän helpompaa kohtaa ja taas oltiin sen saman putken kohdalla, nyt vaan piti ottaa se toinen pää putkesta kohteeksi, eipä mennyt kerrasta. Aronia ei voinut syyt
tää, sehän painelee ja lujaa :-)

Radalla oli myös kepit ja näissä tarvittiin se muutama verkon pala vielä, Laura yritti ottaa lopusta pois kokonaan verkkoa, mutta ei onnistunut sitten loppuun asti pujottelu.

Radan lopussa oli a-este ja siitä kolmen esteen suora, hyppy rengas hyppy ja jätettiin lelu suoraan loppuun, yhdellä eteenkäskyllä saatiin sitten Aron suorittamaan suora ilman minua :-)

Lopuksi puomia yksittäisenä esteenä (tässä pitäisi häivyttää meikäläisen osuus alastuloskontaktilta) sekä keppejä, jotka menevät kyllä verkon turvin varsin mallikkaasti.

Seuraavana aamuna sitten tokoteltiin Marken ja Mollan kanssa. Kohteena Iskelän jääkiekkokaukalo, jota juuri oltiinkin purkamassa. Onneksi ehdin nyt edes kaksi kertaa käydä kaukalossa, niin on vähän tunnelmaa, että miltä siellä suorittaminen tuntuu.
Treenailtiin sitten kaukalon vieressä, kun siellä kaukalossa traktori parhaillaan keräsi kaukalon osia.
Aronin treeninä oli liikkeen aloitukset ja kehään meno. Sujui ihan kivasti ja palkkasin sen riemuisasti siinä kohtaa kun Marke ilmoitti, että liike alkaa. Tähtäsin, että Aronin pitää olla se aktiivinen osapuoli, tulla reippasti kanssani kehään ja asettua pyytelemättä sivulleni sekä ottaa omatoimisesti kontakti. Ja näitä saatiin, Hyvä Aron.
Tehtiin myös ohjattu, missä palkkaus tuli merkille menosta, sitä ennen liikkuri vei kapulat. Itse kapuloita ei haettu lainkaan, tehtiin vaan erikseen pari lennosta hetsattua merkille menoa, hyvin meni.

Heti näiden hetsausten jälkeen tunnari. Ihan pikkusen korkeassa mielentilassa oli ja pelkäsin, että nyt tulee taas pitkästä aikaa virhe, haisteli ohi oman kapulan ja palasi rivissä, nappasi sen oman, mutta pudotti sen juuri kun oli lähdössä tuomaan, omatoimisesti nosti kapulan suuhun ja toi sen oman. Tämä nyt on tärkeintä kuitenkin. Vieressä pörräävä traktori ehkä saattoi myös vähän häiritä keskittymistä.

Sitten kaukojen aloituksia, jos asettelen koiraa monta kertaa takapuolta viivalle, hermostuttaa tämä vähän Aronia. Huomasin, että jos tuon koiran kuten pk-kokeessa tultaisiin noutoihin, tuntuu se meistä kummaltakin varmalta. Ja näin varmalla otteella pitänee tulla sitten kokeessa ensi sunnuntainakin. Otettin kokeenomainen alku ja ensimmäinen ylösnousu oli istu, tässä palkka kun nousi hyvin. Sitten sama uusiksi, mutta nyt eka nousukäsky oli seiso, hyvin nousi. Joten ihan sama aloitetaanko kokeessa kaukot istumisella vai seisomisella, nää me nyt osataan kumpi vaan yhtä hyvin.

Kiitos Marke ja Molla!!

Illalla sitten tokon valkkuryhmän treenit tallilla. Sama paikka, jossa eiliset agitreenit, viereisessä kehässä tehtiinkin agia joka pikkasen häiritsi Aronia paikkamakuussa. Ensin kuitenkin istuttiin ryhmässä, Aronilla reunapaikka ja hyvin istui. Ei oltu piilossa täyttä aikaa.
Makuussa meni hyvin ensimmäisenä maahan. Makuun aikana oli kuulemma kääntänyt päätään joka kerta kun takaa oli käskytetty koiraa putkeen, pientä tassujen liikehdintää aina näinä hetkinä, ei kuitenkaan noussut. Loppuajan oli ollut rauhassa, tosin agiryhmä taisi sillä hetkellä tutustua rataan. Takaisin tullessä näytti kuitenkin hyvältä ja sai luvan istumiseen ryhmän viimeisenä, hyvin malttoi odottaa omaa käskyä. Oikein hyvä juttu!

Omalla osuudella tehtiin kokeenomaisesti hyppynouto ja ohjattu, hakien vasemman. Hyppynoutoon meni varsin mukavasti, haettiin Inton metallikapula, kokeenomaisempi tunnelma, kun noudetaan vieras kapula. Loistava liike muuten, mutta vingahtiko siinä vaiheessa kun otin kapulan ja laskin käden sivulleni, liikkurin käskystä koira ei liikkunut ja odotin vähän aikaa kunnes sanoin takaa, meni hyvin, mutta vingahti lähtiessä. Mur!
Siitä kokeenomainen siirtyminen ohjatun noudon alkuun, merkille meno sitä meidän tasoa, huonomminkin on mennyt. Siitä vasemman haku, hyvä kaari ja varma suunnasta, tuli kapulan kanssa mielestäni suoraan, hyvä luovutus, mutta takaa-käskyyn sisältyi ääni. Voi arse! Iloitsin kuitenkin Aronin kanssa hyvästä yrityksestä.

Lopuksi kaikki höntsäiltiin. Tehtiin Aronin kanssa seuruuta ja hain sitä hyvää tunnelmaa. Koiria meni ruutuun tai luoksetuloja edestä, toisten leluja lensi, seurautettiin ihan jonkun nenän edestä jne ja aikas kivasti meni. Juoksuosuuksilla Aron teki oikein hyvää työtä. Tein monta settiä ja kun lopulta Aron aika hyvin asettui ja rentoutui seuraamaan oli hyvä lopettaa tähän.

Nyt kun ollaan monena päivänä tehty aktiivisesti on hyvä aika pitää pari lepopäivää treenien suhteen. Ulkoillaan ja nautitaan toisistamme!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti