torstai 26. elokuuta 2010

tokoilua Kyötikkälässä

Kauhee pähkäily menossa miten ja kuinka paljon, reeniä siis. Maanantaina yritin pitää Aronille "aivot lepää" päivän, mutta sorruin sitten illalla tekemään suvulle siirtymis-reeniä hiukan ennen iltaruokaa. Aron tehona mukana hommassa. Tiistainakin pidettiin vielä kevyttä linjaa yllä, muutama epätoivoinen maahanmeno liikkeestä ja jokunen hyppyharjoitus takapihalla. Epätoivoinen siksi, että Aron sekoittaa tuota maahan-käskyä edelleen istumiseen vaikka yritän katseellani antaa apuja. Nyt keksin, että aloitan käskyn mmmmaa, jolloin se ehtii rekisteröidä, mikä asento pitää ottaa.

Joten keskiviikkona Hannan ja kera mustavalkoisten bordercolleiden treenit Kyötikkälän kentällä. Kentällä oli myös muita koiria ja onneksi ystävälliset PKY:läiset antoi meille hyvin tilaa. Suunnittelin reenin etukäteen ja teemana oli onnistuminen ja hyvä fiilis.
Aloitettiin paikallamakuulla, Aron keskellä, vieressä Enni ja toisella puolen Pinni. Kaisa oli siis myös reenimässä ja Pinni Aronille ns. vieras koira. Oltiin piilossa 2 min ja meni kaikin puolin superisti.
Ensin seuraamista naksutellen ja vahvistetiheys korkea. Tämä on sellaista palauttavaa seuraamisreeniä, kun viikonloppuna tuli tehtyä pitkiä pätkiä ilman palkkaa.
Sitten yksi onnistunut liikkeestä maahan, heti palkka kun pystyin toteamaan, että koira meni käskystä maahan.
Sitten edelleen matalan vireen juttuja eli ohjelmistossa nyt tunnari ja tämä vielä niin, että aina etsitään nurmesta se yksi oma. Virittelysanaksi oma ja tunnarin etsimiseen käsky etsi. Tätä meillä ei taida olla missään muussa yhteydessä, sillä esineruudussa on käsky esine ja jäljellä jälki. Aron etsi kovasti ja etsi ja onneksi maltoin odotella, enkä auttanut, sillä lopulta nenä löysi nurmen seasta sen oman. Palkka toistakse heti siitä oman nostamisesta.
Tämän jälkeen yksi suora luoksetulo, missä Hanna piti koiraa ja semmosta hetsausfiilistä hain, tosin omasta mielestäni ei nyt tullut ihan järin kovaa, laukkasi kuitenkin. Olin päättänyt palkata heti kun koira istuu eteeni ja palkka tuli, vaikka oli vähän vino.
Sitten nouto; tässä kapula hukkui nurmeen ja hetken haki, otti kapulasta löytäessään vähän huonosti kiinni ja tais tippuakin, mutta korjasi itse. Tässä olin päättänyt, että palkka heti kun istuu kapulan kanssa edessäni ja näin tein, uusittiin nouto vielä toiseen suuntaan, kun halusin suoremman tuonnin sen kapulan kanssa. Asettuminen eteeni kapulan kanssa olisi voinut olla suorempi, mutta nyt haettiin vaan iloa touhuun.
Sitten tokohypylle; kaksi kertaa kutsuin eteeni istumaan esteen takaa ja yksi lähetys hyppy ja istu, onnistui.
Loppusuoralle ruutu, suora lähetys, ruudussa lelu takarajalla ja Aron näki kun Hanna vei lelun, osasi sitten kyllä laukata senkin turvin suoraan ruutuun.
Ihan loppuun tehtiin vielä pk-a-esteen suoritus molempiin suuntiin, pyysin Hannaa katsomaan/ auttamaan, että miten se tehdään. Aron menee kyllä, paluu suunta oli parempi, kun Hannan ideasta jätin Aronin istumaan ja menin itse esteelle, sitten lelun kanssa olin valmiina siellä alastulossa, ettei Aron loikkaa ihan kovin korkealta. Aronilla hyvä asenne!!

Sitten kotimatkalla kävin vielä Kaisan kanssa suoraman hiekkakentällä, missä Kaisan koira otti bh-paikallamakuuta ja me tehtiin siinä yksi luoksetulo ja vähän jotakin puuhastelua.
Kiitos Hanna ja Kaisa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti