lauantai 14. elokuuta 2010

tokon alokasluokka

Aron aloitti virallisen toko-uran tänään kangasalla järjestetyssä tokokokeessa, tuomari on Juha Kurtti ja kenttä oli meille ennestään tuttu paikka. Olimme suorittamassa numerolla 4 ja meidän tuurilla kokeessa oli 8 koiraa, joten paikalla makuu tehtiin kahdessa ryhmässä, Aron sai siis mukavan reunapaikan ja sai myös mennä porukan viimeisenä kehään. Itseäni jännitti ihan hirveesti kotona aamulla, mutta onneksi pahin jännitys katosi kisapaikalla ja sitten kun aloitettiin tekemään, tehtiin juuri niinkuin ollaan aina harjoituksissakin tehty.

Luoksepäästävyys 10-tässä Aron nousi viime hetkellä ja mielisteli tuomaria. Tiesin että se nousee, mutta so what.
Paikallamakuu 10-meni maahan terävästi, kerran makuun aikana vaihtoi toiselle lonkalle, muuten makasi terävän näköisenä tuijottaen minua koko ajan. Käskystä nousi hyvin myös ylös. Meidän onni oli se, että oltiin makuussa siinä ekassa ryhmässä, jälkimmäisessä ryhmässä tuli rähinä heti sen jälkeen kun liike päättyi ja sieltä yksi koira joutui lopettamaan kokeen siihen.
Seuraaminen kytkettynä 10
-seurautin suoraan kehään ja päästiin lähes siitä suoraan jatkamaan seuraamista
Seuraaminen taluttimetta 10-edellinen seuraaminen oli tosi lyhyt omasta mielestäni ja näiden seuraamisten välissä en vapauttanut koiraa vaan jatkettiin lähes suoraan, hyvin meni.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7-tässä meinasi tehdä saman kuin harjoituskokeessakin eli käskystä kävi istumaan, nyt paikkasin sen heti uudella käskyllä ja nyt kävi maahan, loppu ok. En tiedä, että mikä tämä juttu on, sillä harjoituksissa vastaavaa ei tapahdu ikinä, oma käsky on ilmeisesti jotenkin erilainen.
Luoksetulo 8,5-tässä tosi vajaa viimeinen perusasento. Eli istui edessäni ja siitä sivu-käskyllä tuli puolittain sivulle. Tää on niin sellaista, parempi kuitenkin ettei ennakoi tänne käskyllä tulevansa suoraan sivulle, mitä tapahtui kyllä monissa harjoituksissa.
Liikkeestä seisominen 10
- meni ihan niin kuin on harjoiteltukin
Hyppy 9-tässä koira tassutteli muutaman tassutuksen esteen takana, siitä pistemenetys. Tämänkin tiesin, että näin tapahtuu, mutta olkoon tämä koe meidän ensimmäinen ja ainoa alokasluokan koe ja tämän jälkeen Aronin ei koskaan tarvitse tehdä tätä aloluokan hyppyä. Huomenna aloitetaan istumaan esteen takana, mutta sekin liike meillä on tarkoitus tehdä vain kerran kokeessa.
Kokonaisvaikutus 10
pisteet 187,5
KP,sija 2.
Olen oikein tyytyväinen nuoren koirani suoritukseen. Siihen olen vielä enemmän tyytyväinen, että me oltiin harjoiteltu kaikkia niitä kohtia, mitä kokeessa tapahtuu. Niinkin merkityksetön juttu kuin ohjaaja valmis, minä nyökkään-kohta oli mietitty ja toi itselle kuin koiralle turvaa. Eli se tunne kun menin kehään tavallaan kantoi loppuun asti, että tehdään niinkuin aina. Aron oli ihan onnellinen myös, mutta tuskin huomasi kilpailutilannetta. Yritin myös hymyillä tuomarille ja sitä kautta saada koirallenkin vaikutelmaa, että ihan normaaliahan tää on. Mutta harjoitukset jatkuu ja nyt ne vasta alkaakin, sillä tavoittelen vielä avo-luokkkaan osallistumista tänä syksynä.
Kiitos kaikille meitä kannustaneille tosi paljon!!!

5 kommenttia:

 1. Hieno saldo!! Tottakai avoon vielä tämän syksyn aikana, koska Aron on taitava :-)

  Joten, ei muutakuin treenailemisiin!
  Pia

  VastaaPoista
 2. Onnea onnea hienosta suorituksesta!! :)

  Mekin käytiin tänään korkkaamassa meidän virallinen tokoura, kasaan saatiin 193p. KP ja luokkavoitto. :)

  Terkuin Janina ja Romeo

  VastaaPoista
 3. Nyt on tullut blogiin tarkempaa raporttia päivästä. :)

  Janina

  VastaaPoista
 4. Onnea hienosta kisauran korkkauksesta Heidille ja pikku-Aronille! Vai saako enää sanoa pikku-Aron kun on jo vuoden vanha?! =)

  T. Carita ja Onspa

  VastaaPoista