maanantai 16. elokuuta 2010

treenisuunnitelmia

Olen eilisestä asti tehnyt seuraavan kuukauden suunnitelmia ja ne näyttää seuraavalta:
Aron osallistuu piirinmestaruustokoihin 18.9 Valkeakoskella. Alunperin oli kaavaillut tätä koetta Elvikselle, mutta tuntuu, että nyt jos koskaan täytyy tehdä tavoitteista totta. Viikon päästä piirinmestiksistä on Valkeakoskella myös toinen tokokoe, pienimuotoisempi, joten pidän sitä Elviksen varasuunnitelmana. Joten Aronilla on kuukausi ja 2 päivää aikaa valmistautua tuohon kokeeseen ja minun täytyy pikaisesti tietty lähettää ilmoittautumista postiin. Salainen haave olisi saada ykköstulos avoimesta. Mutta saa nähdä kuinka käy. Tämän turvin me voitaisiin olla koskaan enää osallistumatta avoimeen ja kaikessa rauhassa rakentaa sitten voittaja-luokkaa ensi kesäksi. Olen tunnarin reenaamisenkin jättänyt toistaiseksi aloittamatta ajatuksella, että loppusyksytä/ ensi talvesta meillä on aikaa keskittyä siihen. Tämä kesä on työstetty jälkikeppejä, enkä halunnut, että koira kuormittuu siinä, että jäljellä pitää ilmaista jäljen tekijän hajuiset ja sitten kentällä vain minun hajuinen. Itselle ainakin helpompi keskittyä tekemään ensin toinen.
Noh listaan mitä Aronille pitäisi saada opettua ennen avo-koetta
Paikallamakuu ohjaajan ollessa piilossa:
-tätä aloittelin jo kesällä, mutta ei hyvällä menestyksellä, Aron on huolissan, jos olen pois näkyvistä. Tämän rauhallinen rakentaminen aloitetaan jo tänään. Eli teen tämän viikon lyhyitä pois näkyvistä tilanteita ja tarkkailemalla koiraa alan pidentämään piilossa oloja. Tehdään tätä tänään kotipihassa. Sitten kun aika pitenee, sen vieminen ryhmäliikkeeseen.
Jäävissä liikkeissä ohjaaja kävelee koiran taakse ja sitten sivulle:
-näitä tein jo eilen illalla, maahanmenossa ei mitään ihmeellistä, seisomisessa helpoti tassuttelee mukaani. Viritin koiran eteen tennispallon, jolloin koiran ajatus on suoraan siellä edessä eikä minussa, minun ollessa takana vapautin koiran pallolle suoraan eteen.
Edestä sivulle:
-laskin, että avoimessa luokassa on 3 kohtaa, joissa koiran täytyy osata tulla edestä sivulle. Viime kokeessa tämä kohta jäi vajaaksi ja on ihan turha ottaa siitä virheestä kolminkertainen pistemenetys. Näitä naksuttelinkin jo tänään keittiössä, edestä sivulle ja takaisin eteen harjoitus, sekä noutokapulan kanssa, että noutokapulan luovutus ja sitten sivu. Kolmas versio tulee hyppyliikkeessä, mutta siitä seuraavassa.
Hyppy:
-istuminen esteen takana ja sieltä uudella hyppy-käskyllä eteeni istumaan. Näitäkin on jo aloitettu takapihan reeninä. Erikseen pikkuisen hyppy-esteen näköisen viritelmän takana istu-käsky ja naksu+ nami. Sitten ketju hyppy ja istu+ naks ja nami. Sitten erikseen esteen takaa hyppy eteeni. Tämän jälkeen hyppy eteeni + sivu-käsky. Sitten koko ketju. Hirvee homma vaivaisen hyppyliikkeen takia, jota ei jatkossa edes tarvitse, kun hyppynouto on mielestäni ihan eri liike.
Nouto:
- esineen haku ja pito meillä on nyt suht hallussa, pito voisi olla vielä parempi. Isoin työ tässä liikkeessä on se noutokapulan luovutus, sen jälkeen sivu.
Luoksetulo:
-itse stoppi tietenkin mutta myös liikkeen loppu-osa eli seisomisliikkeestä tänne+ sivu.
Kaukot:
-on hallussa, mutta näiden ketjuttaminen muiden liikkeiden kanssa.

Ja kaiken lopuksi vielä näitä liikeitä putkeen ja koira ei koskaan tiedä, että montako juttua tehdään palkatta. Eli putkireenejä, joissa palkka voi tulla 2-5 liikeen jälkeen.
Huh huh, onhan siinä työsarkaa. Taidan lähteä tuotapikaa sitä sarkaamaan. Muistaakseni Salme Mujunen käytti joskus vertausta, että tokokoiran rakentaminen on kuin käsityö. Sitä tehdään pala kerrallaan, virkaten vähän sieltä ja täältä ja liitetään osia yhteen, tuloksena on kouluttajansa tekemä ainutlaatuinen lopputulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti