lauantai 22. tammikuuta 2011

Agility Kana-areena

Tänään oli vuorossa agilitytreeniä Lotta Vuorelan johdolla ja Kana-areenalle mars mars. Siellä meitä oli itseasiassa kaksi mölliryhmää, jotka yhdessä rakensivat ja tutustuivat rataan. Itse olin jälkimmäisessä treeniryhmässä, joten rataan tutustumisen jälkeen lähdin Aronin kanssa tunnin verryttelykävelylle. Länkipohja näytti niin kauniilta pikkukylältä.

Itse treeeni oli 17 esteen rata, jossa ei ollut kontaktiesteitä eikä keppejä. Harjoiteltiin siis koiran ohjaamista aina noin 6 esteen pätkissä. Ja ensimmäinen 6 esteenpätkä menikin meiltä tosi hyvin. Seuraavassa estepätkässä olikin sitten enemmän harjoiteltavaa, mutta sitten kakkoskierroksella kokeiltiin tähän kohtaan toisenlaista ohjaamista eli valsseja kahteen väliin ja Lotta kehui meidän valsseja. Jes, olen oppinut ne. Ja Aron menee just sinne minne sen ohjaa, joten nyt kun osasin jo valssata, se ihan osui hyvin.
Sitten olikin radan viimeinen osuus, mitä hinkattiin ja hinkattiin. Siinä valssit meni loistavasti, mutta näiden jälkeen rintamasuunnan piti olla putkeen ja aina minä töppäsin. Aronkin alkoi väsyä ja räksyttää aina putki käskyillä. Mutta saatiin jonkinlainen onnistuminen, mihin oli hyvä lopettaa.

Siinä sivussa tein vähän a-estettä ja Aron teki siinä samanlaisen kontaktin kuin kotona sohvalla, joten pelkkää onnistumista tässä. Lisäksi tokoilin vähän kaukokäskyjä ja seuraamista. Vaikka vieressä agilityiltiin, ei se vaikuttanut mitenkään Aroniin ainakaan kiihdyttävästi, sillä seuraa sanankin uskalsi sanoa reippaasti ääneen ilman koiran piip-vastausta. Eli kun Aron oli saanut jo tehdä reippaasti, oli sen asenne tokossa vähän rennompi. Kaukoissa kuitenkin hyvä :-) Ihan kun me oltais noissa kaukoissa edistytty.
Oli oikein kivaa, Aron vaikutti ihan superilta agiesteillä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti