maanantai 24. tammikuuta 2011

Tokon vaikein liike

on kuulemma luoksetulo ja tänään myös samainen liike oli teemana Pian valmennusryhmässä. Ja kyllä se onkin vaikea.
Meille treenattavaa listalle tuli selkeästi nyt vauhti. Eli kyllä Aron tulee luoksetuloaan ihan laukalla, mutta treeniolosuhteissa sen luoksetulossa saisi näkyä vielä enemmän into ja draivi tulla luokse. Tähän samaan liittyy meidän kiertoleikit, joissa Aron odottaa pysäytyskäskyä heti kierrettävän kohteen jälkeen ja jos olen tässä kohdin hiljaa, alkaa Aron himmailemaan vauhtia ihan kuin odottaen sitä stoppia ja tai jotain ohjetta, että miten mennään. Joten meidän pitäisi saada nämä ennakoinnit pois niin kiertoleikissä kuin sitten ihan luoksetulosuoralla. Tänään otettiin kokeenomainen luoksetulo ilman pysäytyksiä niin, että Pia käskytti alun jätön ja ensimmäisellä kertaa Aron lähti luokseni Pian käsky-sanasta. Uusinnalla pysyi, mutta tällä suoralla luoksetulo olisi voinut olla taistelutahtoisempi. Jatkossa teen ihan pentuluoksetuloja sekä niitä, että alku on vastaava kuten tänään tehtiin, mutta lelu esiin heti kun lähtee minun käskystä liikkeelle.
Stoppeja minun pitäisi treenata vain hyvässä vauhdissa, ei koskaan himmailuvauhdissa. Tätä muistaakseni Lentsukin sanoi jo viime kesänä minulle, joten kyllä se on uskottava nyt jo viimeinkin.
Joten mihin on taas jäänyt suunnittelemani vähintään kerran viikkoon maksimaalinen vauhtitreeni. Ja ylipäätään viime viikkoina treenini on ollut aivan liian sinne tänne, joten nyt hyvät suunnitelmat taas paperille ja toteuttamaan. Tähän samaan liittyy myös hinku treenata agilityä säännöllisesti, mutta vaativa laji sekin on ja aika sekä oma pääni ei riitä kaikkea treenata tavoitteellisesti. Joten nyt toko nouskoon numero ykköseksi ja haen meidän yhteistyöhön lisää intohimoa.

Toisena teemana oli kaukokäskyt, joissa Pia kehui Aronin tekniikan näyttävän ihan hyvältä. Tästä olin hyvin onnellinen, sillä olen näitä hinkannut pitkään ja hartaasti ja silti niitä virheitä vaan tulee. Luojan kiitos edes jossain ollaan oikeaan päin menossa. Nyt kehittämiskohteiksi tuli pidentään käskyjen väliä eli laskea käskyjen välissä viiteen. Vaihdella matkaa koiraan ja tekniikkaa ihan läheltä. Edelleen käsky etu ja taka-ovat ne epävarmimmat. Lisäksi minun piti tällä viikolla panostaa seiso-maa-seiso vaihtoon. Pallo koiran takana on hyvä keksintö silloin, kun Aronin ajatukset meinaa häröillä, hyvän ja keskittyneen vaihdon jälkeen voi vapauttaa pallolle. Keskittymisen jälkeen vaihdot onnistuu ilman palloakin. Joten treeni jatkuu.

Muiden tehdessä treeniä otin yhden tunnarin, joka itse tehtynä omilla kapuloilla onnistui. Maistoi kyllä ensin viereistä, mutta päätyi poimimaan oman, tästä kehu ja namia. Toinen mitä tein oli pidä kontakti treeni, jota pitäisi ottaa nyt vaan paljon. Sanon Aronille pidä ja se on vihje, että älä vaan luovu kontaktista. Nyt oltiin kuuloetäisyydellä, kun Pia huuteli käsky ja toinen koira teki luoksetuloa, parin harahduksen jälkeen Aron piti kontaktin, jes!
Ensi maanantaina on teemana tunnari ja ruutu, en malta odottaa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti