torstai 27. tammikuuta 2011

Teemana vauhti

Kaksi viimeisintä päivää on ollut kamala kiire aamusta iltaan ja ollaan treenailtu vain kapulan pitoa sisällä. Mutta tänään oli taas töiden jälkeen aikaa, joten jatkoin Prisman parkkipaikoilla siitä mihin viimeksi jäätiin eli luoksetuloon.
Kentälläni oli ruutu valmiina ja luoksetulomerkit valmiina, teemana oli vauhti ja onnistuminen. Ensin koira luoksetulopätkän alkuun maahan ja itse kävelin toiseen päähän, kutsuin ja heti lelu esiin. Aron lähti liikkeelle melko rauhallisesti, mutta kiihdytti sitten lelun nähdessään.
Tämän jälkeen lähetys ruutuun, jonka takarajalla oli lelu valmiina. Nyt alkoi vauhti kiihtyä, hyvä.
Sitten taas luoksetulosuoralle ja luoksetulo toiseen suuntaan ja lelu esiin heti. Vauhtia oli.
Tämän jälkeen noutokapula ruudun takarajalle, jätettiin se siihen yhdessä ja mentiin tosi kauas, siitä hae ja Aron paineli kovaa vauhtia. Kauempaa katsottuna kapulaan tarttumisessa meni hetki, mutta kun laukkasi kapula suussa minua kohti, vauhdista palkka. Kapulani oli kyllä nyt sellainen matalalaipallinen, jota Aron ei oikein osaa napata suorilta suuhun.
Vaidettiin kapulaa painavampaan ja korkeampilaipalliseen, nyt sellainen nouto, missä heitin kapulan tosi kauas, sitten peruutin koiran taakse ja siitä hae, heti kun nappas kapulan juoksin muistaakseni vielä karkuun ja vauhdista palkka, kapula sai lentää.
Sitten haettiin Aronin kanssa yksi luoksetulosuoran merkki ja käytiin viemässä myös lelu ruutuun, laitoin lelun eteen vähän lunta, ettei se näy kauas, mutta kohdalta sen löytää kyllä. Sitten koira merkille ja siitä evl-tyyliin ruutuun. Meni tosi kovaa kohti ruutua sellaista isoa laukkaa ja mitä tapahtui, elämän upein ruutuun meno ja koira ei löydäkään sitä lelua ja ainoa mitä hätäpäissäni keksin, on huuta jessiä ja kaivaa lelu taskusta ja kutsu koira siihen leluun riekkumaan. Tämä aiheutti sitten sen, että uusinnalla koira meni miljoonaa ruutuun ja eturajalta kääntyi miljoonaa kohti minua. Argh, mikä tumppu ohjaaja. Vielä kerran merkiltä ruutuun ja huusin seis heti kun koira oli ruudussa ja kävin heittämässä palkan sinne ruutuun, koira oli nyt tosi eturajalla, mutta kun olin sanonut seis, niin siihen se toppas. Mutta koska vauhti oli teemana, en jäänyt tätä enempää hinkkaamaan. Viimeinen ruutu sitten taas lelulle ja nyt lelu oli sen verran näkyvissä, että koira löysi sen.
Sitten vielä loppuun yksi suora luoksetulo, missä kaivoin lelun esiin, kun koira oli ohittanut ensimmäisen merkin hidastamatta vauhtia ja nyt tuli kohti kovaa vauhtia. Tähän oli hyvä lopettaa vauhtitreeni.

Jäähdyttelyksi käveltiin vielä Prisman eteen tekemään vähän kontaktitreeniä ja seuraamista se bh-koe mielessä. Aron teki yhden pitkän seuruun ääneti siihen loppuun ja sai lelun tästä palkaksi. Seuraamisen paikka oli edessä, mutta kontaktia piti ruuhkaisena aikana, mutta pakko jatkaa tuosta seuraamisen paikasta ja ruudun paikasta huomenna.

P.s tokoseuraa etsitään lauantai-illan iloksi, Kangasalan prisman parkkipaikalla on hyvää aurattua ja valaistua tilaa :-)

Kotipihassa vielä ennen iltaruokaa muutama juttu:
-tunnari, jossa kapulat ympyrällä, Aron haisteli kaikkia ja näytti maistavankin, mutta toi oman, hyvä luovutus ja kehuin raikuvasti. Selkeästi tunnari on jotenkin epävarma tällä hetkellä.
-kaukoja 15 askeleen etäisyydellä, pallo koiran takana onnistumisen turvaamiseksi. Kaikki pyytämä siirrot onnistui eli maasta seisomaan, jes pallolle. Sitten taka ja etu-käskyt ja nämäkin onnistui vaikka olin kaukana. Ainoa mitä en tehnyt oli seisomasta maahan, kun tässä etenee ja tämä lähitekniikkakuurille nyt heti.

Sisällä vielä oli pakko testata yhtä juttua eli tulitikkutunnari. Merkkasin oman, mutta tässä Aron ei ensimmäisellä lähetyksellä onnistunut,kävi nappaamassa vaan jonkun tikun. EtsiOma -käskyllä se alkoi etsiä haistellen ja toi oman, tämä alkaa nyt tehokuurina, näytti oikein hauskalta ja jos sekin vahvistaisi sitä minun hajuista haetaan :-) Tämän jälkeen iltaruualle ja nyt Aron saa levätä.

1 kommentti:

  1. Ai miten kiva idea tuo tulitikkutunnari, pitääpä kokeilla sen avulla meilläkin! (Jos nyt muutenkin aloittaisi sen tunnarin opettelun...)
    Joskus olen kuullut asiasta, mutta päässyt unohtumaan!

    VastaaPoista