maanantai 17. tammikuuta 2011

Tokon valmennusryhmä alkoi

Aivan superia, meillä on ohjattua pätevää tokoilua nyt kuutena maanantaina Nokialla Meirän hallissa. Eli kyseessä Pia Pursiasen tokon valmennusryhmä. Olen ollut viime aikoina hiukan epävarma meidän reeneistä, joten oikein kiva päästä säännöllisesti jonkun kommentoitavaksi.
No tänään olin ajoissa Nokialla ja Miinu ja Berttakin oli, joten ehdittiin kiertämään Nokiaa koirien kanssa ennen halliin menoa. Tihkuisesta vesisateesta valoiseen ja lämpöisen halliin, melko mukavaa.
Aloitimme treenailut paikalla oloilla ja Aron istui reunassa. Istuminen 2 min, josta taisin olla yli puolen ajasta piilossa ja tulla näkyviin viimeisen 30 sekunnin aikana. Näin että Aron jo läähätti ja kello oli varmaan 1 min 50, kun huomasin sen ajatuksen alas, kauempaa pieni huomatus äänellä ja Aron pysyi istumassa tappiin asti. Pitänee taas muistaa ottaa tämä työn alle ja ensi kerralla reippaasti piilossa loppuun asti.
Tämän jälkeen paikallaolo. Olin piilossa koko ajan ja oltiin varmasti se 4 min. Aronin makuussa ei suuria huomautuksia, huomasin itse pressun raosta kurrkkiessa, että se heilutti häntää, kun Pia käveli sen ohi. Eniten työstämistä on tuossa kohdassa toimii vain omalla käskyllä. Näitäkin pitäisi harjoitella nyt ihan erikseen. Siinä vaiheessa kun sai nousta ylös, Pia seisoi meidän edessä ja sanoi käsky ja istu ja Aron nousi Pian käskyllä. Muutaman toiston jälkeen pysyi maassa Piasta huolimatta.

Tämän jälkeen yksilöjuttuina ensin kontaktin pitämistä häiriköitynä. Miten hyvä harjoitus meille ja miten pitkä aika siitä onkaan, kun viimeksi ollaan tuota tehty. Ilmankos kontakti tippuu. Aron joutui ihan tsemppaamaan, että pystyi pitämään kontaktin, vaikka Pialla tuli pallo esille. Kuka tulis meille huomenna tekemään tätä kanssani lisää?

Sitten seuraamiseen. Eilisen häiröilyn jälkeen Aronin seuraaminen saattoi näyttää melkein seuraamiselta. Tehtiin suoraa pätkää, jossa paikka on edessä, tässä yksi kehityskohde. Saatiin kuitenkin äänetöntä seuruuta aikaiseksi. Minun pitäisi nyt jatkossa muistaa aina aloituksessa, pidän koiran paikan kriteeristä kiinni. Pia huomasi, että jos annan koiran olla inasen edessä jo aloituksessa, on se sitä vielä enemmän jo ekan askeleen jälkeen. Joten perusasennon kriteeri on, että Aronin molemmat etutassut kärjet on siinä kohdassa, mistä pienin varpaani alkaa :-)Jos ne kärjet on ison varpaan korkeudella, on se jo liian edessä. Aloituksissa koira ei saa varastaa ja minun on itse pidettävä siitä kiinni. Ja Aronia tympii selvästi nuo perusasento harjoitukset esim. käännösvasemmalle seis, sillä niissä se alkaa heti äännellä. Mutta tänään ei tehty niitä sen enempää, oli jo puolivoittoittoa, että voin sanoa seuraa, ilman kaverin ääntelyä.

Ohjatun treenin ulkopuolella tehtiin Miinun kanssa tunnaria, mikä oli Aronille vaikeeta. Matossa oli paljon hajua ja näytti, että meidän tunnarin vieressä oli joku pissa, sillä Aron haisteli sitä ja leuat loksui, tämän jälkeen ajatus ei ollut tunnarissa ja toi väärän. Uusinnalla toi oikein, mutta oli hyvin epävarman oloinen. Tein vähän myöhemmin itsekseni pari tunnaria ja nyt alkoi sujua. Maassa oli valmiita tunnarikasoja, jonne vein sen oman ja Aron kävi haistelemassa sen oman onnistuneesti. Aron katseli myös ihmeissään Miinua, joka oli meidän liikkuri, joten en tiedä pitääkö taas hetkeksi helpottaa ja tehdä itsekseen pari onnistumista lisää.

Tein myös sivussa kaukoja. Etäisyys oli pari metriä, mutta ekan kerran pitkään aikaan ihmisten ilmoilla tekniikka pysyi kasassa ja Aron teki lelun avulla istu-seiso-maa sarjan oikein sekä seiso-istu-maa, joten olin megatyytyväinen siihen. Ylipäätään Aronin ajatus oli ihan erilailla kasassa kuin eilen maneesilla.
Ihanaa, taas tokovire nousee. Meillä Petra kaatui tänään luistelukentällä ja kulkee nyt keppien kanssa. Ohjelmassa siis huomenna lapsisairaspäivä ja Petra saa olla meidän tokotuomari olohuoneessa, jos ei muuta keksitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti