torstai 6. tammikuuta 2011

Koirille laatu-aikaa

Ihanaa olla talvilomalla. Ehtii vaikka mitä :-)
Koirien kanssa ollaan tehty pitkiä lenkkejä, välillä juostaan ja välillä kahlataan syvissä hangissa, mutta liikunta on kivaa.
Sen lisäksi Jimmy on käynyt tänään kylvyssä ja saanut hoito-ainetta turkkiinsa ja viikonlopun aikana kampaan siltä joka karvan. Viikon päästä eli 16.päivä on Jimmyn näyttely.

Aronin kanssa pidettiin kiva pihareeni tänään iltasella.
Ensin ruudun parhaan paikan vahvistamista. Paras paikka on se, että menee lähemmäs ruudun takarajaa, jolloin seis käskyn jälkeen etutassut olisivat noin ruudun keskikohdassa. Viime aikoina Aron on turhan paljon tarjonnut tuota eturajaa. No, onnistuin tänään vahvistamaan ruudun takarajaa niin, että kaksi kertaa lähetys ruutuun, jossa oli pallo valmiina ruudun takarajalla. Sitten kolmannella kerralla ilman palloa ja se meni just sinne minne pitikin. Ja koko piha raikui, kun kehuin sitä paikkaa ja Aron seisoi hievahtamatta siinä ja kuunteli kehuja, kävelin ruutuun ja kehuin koko ajan ja vasta sitten pallo ja leikit palkaksi.

Tämän jälkeen tehtiin leikin omaisesti merkkiä ja sen jälkeen kerrattiin ohjatun suuntia. Ensin vasen, sitten oikea. Tosin kapuloita oli vain yksi kerrallaan, joten suurta virheen mahdollisuutta ei ollut. Lopuksi vielä yksi vasen, tärkeintä oli, että koira kuunteli suunnan ja meni sen mukaisesti. Eka kerta ikinä kun otan saman reenin aikana molemmat suunnat.

Sitten leikittiin lumikasan kanssa, vitsit, että Aron menee miljoonaa kiipee-käskyllä kasan päälle ja pallo lentää kasan toiselle puolen.

Ja koska oli hyvä fiilis, otettiin vielä kaksi suoraa luoksetuloa istumisesta eteeni. Ekassa vauhti oli vähän pliisu ja istuikin inasen vinoon, toisessa otin matkaa yli pihan ja sieltä Aron tuli käskyn jälkeen hyvällä vauhdilla.

Sisällä treenailin takapää-juttuja. Naksuttelin Aronille peruuttamista jalkarahille. Meillä on sellainen säkkikangas tyyppinen jalkarahi ja idea oli naksauttaa siitä, että takatassu on rahilla. Alkuvaikeuksien jälkeen Aron keksi mistä hommassa on kyse ja peruutteli innolla välillä istumaakin tuolle rahille.

Ja jostain syystä koiralaumani nukkuu parhaillaan, että jaksavat taas huomenna lomatouhujani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti