tiistai 4. tammikuuta 2011

Iloista kotipihan treeniä

Tänään koirien ohjelmassa oli aamupäivällä tunnin metsälenkki ja osa lenkistä meni kyllä syvässä hangessa, mun piti vähän oikaista....kävin myös kaverilla kyläilemässä, kauppareissut ja Petran ratsastustunti ja taas niin himputin kylmä, pakkanen noin -21.

Joten kotosalla yritin treenailla sitä, että Aron puree kapulaan kunnolla kiinni, mutta en vaan osaa. Kapula alkaa pyöriä entistä enemmän suussa. Joten päädyin, että tänään tehdäänkin vaan pihassa vauhtitreeniä ja haetaan iloa ja leikkiä meidän treeniin. Joten lelut taskuun ja ulos.
Hetsailin ensin koiraa pallon kanssa ja siitä vauhdikkaita merkille menoja, pallo lentää lähes heti ja pääpaino on, että menee vaan vähintään laukalla ja mielellään lujaa kohti merkkiä. Siitä sitten yksi pitkä vauhtinouto ja näytti, että vauhdissa kapula on tosi tarkkaan suussa, vapautin lelulle, kun näytti hyvältä, sitten saikin kiivetä lumikasan päälle ja palkan sai välillä minulta ja välillä heitin sen lumikasan toiselle puolen. Sitten yksi pitkä luoksetulo, missä oli hyvä vauhti, liukui ihan eteeni istumaan, siitä sivu ja vasta sitten palkka. Lopuksi vielä parit merkille menot ja paljon leikkiä.

Kierrettiin korttelikierros vähän tasaantumiseksi ja sitten vielä muutama onnistunut kaukokäsky ulkona. Näissä yksi maasta seisomaan nousu, missä pallo on koiran takatassujen kohdalla ja minulla etäisyyttä oli varmaan reilu 10 m koiraan. Nousi seisomaan tassuakaan liikuttamatta, joten vapaa ja pallolle. Päivän päätteeksi noin 5 m etäisyydeltä seiso-istu-maa-istu sarja, jossa kehuin suullisesti kolmannen käskyn jälkeen ja neljännen jälkeen kehu ja pallo palkaksi. Jännää tässä viikossa on ollut, että koira ei ole piippaillut treeneissä juuri nimeksikään, paitsi siinä, kun sisällä yritin saada noutokapulaan vetotilannetta. Mutta ulkona on äänetön vaikka vauhtia tehtiinkin. Tosin, en ole aikoihin uskaltanut ottaa yhtään seuraamista perusasennosta....No ajatukset on tällä hetkellä enemmän agilityssä, joku ihme agikärpänen on päässyt salakavalasti puremaan, vaikka eihän me oikeesti edes harrasteta sitä lajia :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti