sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Koe mitä ei koskaan tullutkaan

Tänään piti hehkuttaa, että nyt ollaan ylitetty kynnys ja käyty jälkikokeessa. Oli psyykannut itseäni, että en jännitä tulosta tai missä voidaan epäonnistua, olin päättänyt nauttia siitä, että saan mennä koiran perässä jälkimetsässä ja tehdä siis sitä, mitä me ollaan harjoiteltukin. Mutta sitten tuli eilen puhelu, jossa kerrottiin kokeen olevan peruttu helteen vuoksi. Koetta ei edes siirretty, vaan peruttiin. Se siitä jälkikokeesta. No katselin tänään pk-kalenteria, kesäkuun kokeet ovat täynnä. Hetken mietin mm Leppävirtaa tai Outokumpua, että soitanko onko niillä kokeessa tilaa, mutta noin 4 tunnin matka jälkikokeeseen ei innosta näillä bensanhinnoilla. Heinäkuussa olisi Hämeenkyrössä yksi koe, mutta siitä viikonpäästä olisi Nokialla 4-seuraottelu. Tavesin joukkue tietysti kaipaa jäseniä ja laitoin sinne nyt sähköpostia, että jos vain olisi ykkösluokkalaiselle paikka, me tultaisiin mieluusti. Tuo ottelu on 16.7 ja hiukan pessimistinä nyt tuntuu, että kyllä Tavesista tuohon koiria löytyy. Joten jos tuonne ei päästä, siirtyy meidän jälkikoe syksylle. Kemistä asti olisi löytynyt bordercollieyhdistyksen koe, mutta Kemiin sitä vasta matkaa onkin. Ja sitten taas viime viikolla oli Porvoossa jälkikoe, joka ei edes täyttynyt heti. Joten kyllä nyt vähän harmittaa, jotenkin olisi ollut nyt hyvä päästä mittaamaan meidän osaamista, että ollaanko lainkaan sillä tasolla mitä koulariin vaaditaan. Mutta ei kai auta. Helle oli kuitenkin tänään huikea ja olisi se ollut ihan eläinrääkkäystä, joten kokeen peruminen ihan hyvä päätös järjestäjiltä.

Aron sai viettää 3 päivää ilman treenin treeniä ja näillä keleillä se ei mitenkään meitä rasittanut. Vein lapset eilen Viikinsaareen ja meillä oli tosi kivaa, repullinen naposteltavaa ja uimavehkeet mukana.

Tänään kuitenkin puuhasteltiin kotipihassa ja otin pitkästä aikaa merkkitreeniä.
Nyt pähkäilen, millä saan koiran menemään merkille ihan superinnokkaan näköisenä. Jos merkilta jatketaan ruutuun, koiran asenne on virkeämpi ja osaa juosta sieltä merkiltä hyvin ruutuun. Ohjatun noudon kapuloiden kanssa asenne on tahmea ja tänään kertailimme ensin lelun avulla vasen ja oikea käskyt. Sitten lelujen tilalle kapulat ja jostain syystä Aron mielellään päätti, että oikealle kapulalle ollaan menossa ja asettuikin jo merkille sihen malliin, että kohta oikea. Vasen oli se mitä haettiin ja lähti väärälle kapulalle. Eli mietin kuumeisesti, että miten nyt treenata suunnat niin hyviksi, ettei koira tee omia tulkintoja?

Tehtiin myös hyppysarjaa. Nyt 4 pikkuhyppyä 6 jalan välillä ja viimeiselle hypylle 8 jalkaa. Nyt tuolle isolle hypylle ei tullut sitä pikkuaskelta vaan suora ja hyvä hyppykaari. Iso este oli ensin 50 cm ja nostin sen 60cm ja kun hypynkaari oli tässä loistava, ei tehty sen enempää. Tällä harjoituksella nyt jatketaan ja yritän saada vain paljon näitä hyviä hyppyjä aikaan ja sitten pikkuhiljaa nostaa estettä. Josko se tällä tavoin vahvistui tuo tekniikka sinne metriin saakka?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti