tiistai 21. kesäkuuta 2011

Metsätreenit Jälki nro 18.

Jälki on siitä mielenkiintoinen laji, että ihan turha alkaa paukutella missään vaiheessa henkseleitä, että hyvin menee. Tänään nimittäin Aronin jäljellä tuli virheitä ja ilman Hanna T jäljentekijää ei oltaisi päästy 2 keppiä pidemmälle. Joten se on vaan treenattava säännöllisesti ja mahdollisimman monipuolisesti, että tuntuma pysyy edes jollain tasolla.

Eli Hannan ja Huin kanssa jälkimetsällä Kangasalan Murronmaalla, meidän lenkkimetsissä. Hanna toivoi sellaista metsää, missä olisi hirviä ja peuroja ja tuollahan niitä on. Aron on monta kertaa lähtenyt jahtiin ilman lupia tuolla ja Elviskin on ihan näkölähdön tehnyt noiden helkutin elukoiden perään. Ihan siis tuurista kiinni, ettei nyt tehty yhtään näköhavaintoa. Jätöksiä ja jälkiä sitäkin enemmän ja tein Huin jäljen siihen pahimpaan paikkaan, missä toi porukka yleensä majailee. Mut Hanna halus hirvimetsään!!

Hanna teki Aronille 700m pitkän jäljen kuudella kepillä. Tosi kiva jälki. Janalla tuli sitten virheitä roppakaupalla, lähti hyvin suoraan, mutta väärä jälki, sitten taas jatkettiin suoraan mutta takajälki. En antanut nyt mennä takajälkeä, käänsin koiran ja sitten päästiin alkuun.
Kaksi ekaa keppiä nousi hyvin, sitten koira suhautti pusikkoon ja sieltä polulle ja paineli tukka putkella sitä polkua eteenpäin, meni oikein tosi vahvasti eteenpäin. Hanna sanoi, että jälki ei kulje siellä ja siinä oli kulma, mistä se paineli 50 m yli....Eli jos oltaisiin oltu kokeessa, olis meidän jäljestys loppunut niihin kahteen keppiin, sillä jos olisin seurannut koiraa, oltaisiin oltu ihan tosi kaukana jäljestä. Johdattelin koiran takaisin sinne, missä jälki hukkui ja nyt matka jatkui oikeaan suuntaan. Tämän jälkeen kolmoskeppi jäi metsään.
Mutta loppuosuus oli loistokas. Oli melko paljon kulmia ja siksakkia, yksi keppi ihan ryteikössä ja Aron nosti sen, eli kepit 4,5, ja 6 nousivat tosi hienosti. Eli alku ihan onneton ja loppu loistava. Jälki oli 1½ tuntia vanha ja tasoltaan avoimen jälki. Että treenit saa jatkua ja jonain päivänä ne kaikki kepit nousee, vai mitä Aron.
Huin jälkeä kävelin 22 min, reipasta tahtia ja tiesin mihin menen. Silti Hannan sporträkkeri väittää, että Huin jäljen ajo oli yli 3 km pitkä setti. Yritin laittaa Hannan henkisen kestävyyden koetukselle, sillä tein sellaisen jäljen, jossa 2 keppiä oli aika alussa suunnilleen ekalla suoralla, sitten tosi pitkä matka, teräväkulma ja sen jälkeen vasta kolmoskeppi. Ja loput kepit 4-6 loppuun, ja ennen viimeistä keppiä vielä pari kulmaan. Hannalla oli kestävyyttä :-)
Mutta kyllä noi treenit kunnon kohennuksesta taas meni, lämmin tuli kyllä metsässä tarpoessa.
Ennen jälkien ajoa tehtiin esineruutu, jossa Aron teki hyvää työtä. Täyskokoinen ruutu, esineitä 3 kpl, vaati neljä pistoa ruutuun, mutta kaikki esineen löytyi ja Aron työskenteli kivasti.
Kiitos Hanna mukavasta illasta Murronmaan hirvimetsässä. Opettavaista kaikin puolin :-)

1 kommentti:

  1. Kiitos itsellesi, oli tosi kivat ja opettavaiset treenit. Kiitos myös vinkeistä mummuni hoitoon liittyen!! Otetaan taas uusiksi!
    -Hanna-

    VastaaPoista