maanantai 6. kesäkuuta 2011

P-tottis Pirkkahallilla

Eilen kävin Sari Kärnän ja Kurtin kanssa tekemässä pk-kaavion läpi. Sari oli kai vähän pakottanut miehensä meille ampumaan, mutta oli kiva, että meillä oli siis tuomari kentällä, jolle tehtiin ilmoittautuminen. Tämä sujui Aronilta mukavasti. Kurt meni makuuseen ja me aloitimme Aronin kanssa seuraamisella. Seuraamisessa kontakti olisi voinut olla parempi, mutta tein kokeenomaisesti seuruut kera laukausten, liikkeestä istumisen, liikkeestä maahanmenon, josta luoksetulon. Palkkasin tässä kohtaa.

Sitten noutoihin, ihan pikkasen paremman seuruun haluaisin vielä kohti noutokapulatelinettä, mutta Sari ylipäätään kommentoi erikseen, että Aron on tekee hyvin nuo liikkeiden välit. Tasamaanoudossa kapula pyörii suussa(pitää huonosti), tässä kehuin suullisesti, sitten kokeenomaisesti hyppynoudolle, joka menee niin kuin tähänkin asti, ylittää räpiköiden, sitten a-esteelle ja hyvä nouto. Tässä palkkaus. Hyvin teki. Heti ensi sunnuntain jälkeen me sirrytään pohtimaan tuota hyppyä ajan kanssa, tarvitsen siihen jotakin pätevää kommenttia, miten sen saa sujumaan. Olisikohan Vappu Alatalolla hyppyseminaaria tms. jossakin? Tai jonotusnumero Kaarinan ja Hiskin hyppykouluun, ne on tainneet tehdä hyppyä paremmaksi viime aikoina?

Lopuksi eteenmeno, olin vienyt pallon valmiiksi. Tosin me treenattiin Pirkkahallin kentällä, joka oli ihan hirvee. Niin pitkää heinää, ettei koirasta näkynyt paikalla-olossa kuin korvat. Kenttä täynnä haituvaisia voikukan höttöjä, joita koira aivasteli, kun sillä oli niitä silmät ja nenä täynnä. Ja eteenmenopallokin hukkui sinne ruohon sekaan. Hyvin lähti kuitenkin eteen. Erikseen olen ottanut nyt maahanmenoja ilman eteenmenoa.

Tästä vein koiran paikallamakuuseen, jossa lähti taas kerran heti perääni, sanoin kaumpaa maa ja koira jäi sinne kiltisti koko makuun ajaksi. En tiedä mistä tämä nyt johtuu, oli toinen kerta tuossa tilanteessa, että meinaa lähteä perään. Taidan olla itse vähän epävarma; tokossa on selkeä sanoa paikka ja koira jää nätisti riviin. Nyt olen sanonut epämääräisen paikka-käskyn, kun koko käskyä ei tule käyttää kokeessa lainkaan. En tiedä tuleeko sunnuntaita varten liian kiire tuohon, että sanon vain maahan-käskyn ja koiran tulee olla siinä niin kauan kunnes palaan takaisin ilman paikka-kuiskintaa.
Ylipäätään kiva havahtua, että on vielä monta juttua ennen koetta, mitä mun pitää selvittää. Tokossa sanon aina ennen noutoja, että odota, lähinnä sitä varten, ettei lähde noutamaan liikkurin käskystä. Eilen tein ensimmäistä kertaa noudot ilman odota-käskyä ja koira odotti noutokäskyä, vaikken välissä puhunutkaan mitään, eli tuo kohta näytti toimivan ilman ylimääräistä käskyä. Eteenmenossa meillä on "kohta täpöö" kuiskaus, joka kertoo, että kohta saa mennä täpöö. Pitääkö minun kuiskata se niin, ettei tuomari sitä kuule?
Kaiken kaikkiaan eilinen meni hyvin ja vielä muutama päivä aikaa hioa juttuja :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti