maanantai 20. kesäkuuta 2011

Merkkikriisiä ja muuta tokohöpinää

Tänään töistä tullessa aloitin merkkitreenit päivän verrytelyksi kotipihassa. Aronin merkki on ollut kyllä tosi huono sen vuoksi, että oma kriteeri heittää tuossa ja mikään ei ole riittävän hyvää. Ja nyt otin kaksi merkkiä pihaan ja lähettelin molemmille vuorotellen. Jokunen hyvä, mutta 15 huonoa. Ei auttanut kuin jättää kesken tuo homma, sillä tänään oli ohjelmassa tokon valmennusryhmän treenit. Olen vähän heikonlaisesti päässyt sisään tuohon ryhmään, sillä treenejä oli tiheään ennen tokosm:meitä ja me silloin latauduttin pk-kokeeseen. Ja ymmärrettävästä syystä porukka halusi vetää henkeä noiden mittelöitten jälkeen, joten viime viikolla ei ollut treeniä lainkaan.
No tänään kuitenkin Anun ja Lotan kanssa treenit Hakametsän kentällä. Lotta ei ollut vielä tullut, kun näytin Anulle meidän epätoivoista merkkitreeniä. Anukin sen vahvisti, mun on päätettävä, mikä riittää ja mikä ei. Kokeiltiin lelua merkin taakse, kokeilin heittää lelun palkaksi tai naksutella ja odottaa, että koira tarjoaa sitä oikeaa. Monen monta toistoa ja ei tää nyt näytä miltään. Myöhemmin illalla ratkaisin ehkä tämän kriisin, kun keksin hyvän idean. Merkki on ympyrän keskellä, itse kierrän koiran kanssa isolla ympyrällä ja lähetän koiraa merkille. Tavoite on, että koira asettuu sinne merkin taakse nenä minua kohti. Ja heitin aina pallon palkaksi. Johan alkoi sujua, nyt koiran piti aina miettiä oma paikka suhteessa minuun ja merkkiin. Hyvältä näytti ja sain miljoona onnistunutta toistoa.

No niihin treeneihin, tehtiin kaksi kierrosta.
Ekalla kierroksella siis sitä merkkiä. Sitten ohjattu nouto, jossa muuten kokeenomainen setti, mutta vein koiran merkille. Päätin, että haetaan vasen. Oli mallikas suoritus. Sitten ajattelin, että haestaas vielä se oikea, onneksi Anu otti muut kapulat pois, sillä virhe olisi tullut tässä. Aron muisti, että äsken mentiin vasemmalle ja lähti nytkin pyörähtämään vasempaan ja sitten vasta oikeaan ja eihän se silloin osu oikein. Jatkossa taidan tehdä aina vain yhden suunnan per treeni. Ja ajattelin äsken saunassa, että teen tähän sellaisen virityksen, että sanon aina ääneen kun liikkurin kanssa arvotaan kumpi haetaan. Ja jos Aron oppisi, että kohta haetaan vasen kun sanon sen ääneen ja katsoisi sitten vielä varmistukseksi, että sinne vasemmalle liikkuri menee. Ja lopulta merkillä se kuulisi vielä vasen ja suunta olisi varma. Onnistuukohan tämä?

Kakkoskierroksella tehtiin evl-ruutua. Tässä olin taas vähän tyhmä. Ensimmäinen ruutu merkin kautta onnistui hyvin ja lähetin tyhjään ruutuun. seis käskyyn palkkasin ja oli tosi hyvä suoritus. Sitten sama uusiksi ja päätin, että tehdä koko liike ja olishan mun pitänyt tietää. Ruutuun mennessä Aron jäi vähän etureunaan, siitä maahanmeno, mutta etutassut etunauhalla. No hyvä että oli ruudussa. Sitten kävelyt kohti koiraa ja pitkästä aikaa Aron reagoi siihen käskyyn tulla sivulle ja kutsuin sen vielä samaan. Joten tuli vahvistettua ennakointia. No ensi kerralla otetaan vaan tuota loppua. Tämän jälkeen lähetin koiran vielä kerran merkille ja siitä ruutuun, nyt ruudussa pallo valmiina ja luonnollisesti onnistui ja jäi hyvä mieli.
Sitten tunnari. Lotta vei meidän pikkutikut nurmikolle ja peitti sitä omaa. Aron meni vähän huolestuttavankin rauhallisesti kapuloille, haisteli siellä pitkään edestakaisin, nosti kai niitä ruohoja ja toi lopulta sen oman. Ihan hassu tunnari, pääasia, ettei kuitenkaan nostanut mitään väärää ja toi sen oman. Pitäisi taas ottaa tunnarit joka viikon ohjelmaan, edellinen tunnari olikin viimeksi kokeessa.
Sitten lopuksi vielä pidä-kontakti-treeniä. Käsky pidä ja Anu ja Lotta häiriköitsi, Aron oli yllättävän hyvä, ihan pinnisteli, mutta kun Anu huudahti Aronia nimeltä, meni halpaan. Mutta kun metalliesinettä heiteltiin Aronin edessä, piti kontaktin, hyvä poika!! Sitten seuraamista kapuloiden ohi, tässä piti kyylätä vähän, mutta paransi suoritustaan ja pystyi pitämään kontaktin seuraamisessa, vaikka seurautin kapuloiden eteen ja vierestä.
Hirmu kivaa treenailla ja on niin paljon tekemistä. Minun pitäisi tehdä ihan lista kaikesta ja pelkästään tuo evl-tavoitteena antaa meille jo paljon treenattavaa. Onko pakko käydä töissä, jos ei tahdo....Työ vie niin ison ajan vuorokaudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti