torstai 2. kesäkuuta 2011

Voi-toko Niihama

Tänään oli Tavesin järjestämä tokoe Niihamassa. Olin siellä kehäsihteerinä ja myös tokoilemassa Aronin kanssa. Ja pystyin pitämään edelliset päivät niin, että yhtään ei treenattu. Helppoa se ei ollut, kun eilenkin illalla olisi niin tehnyt mieli lähteä jälkimetsään, mutta kun olin päättänyt, että Aron on parempi, kun saa pari päivää pitää "aivolepoa". No käytin vapaa-aikaani sitten mm pesemällä kotona pari ikkunaa, eipä niitä ole hetkeen pestykään, kiva nähdä ulos :-)
Mutta siis siihen kokeeseen. Tuomarina oli Juha Kurtti, joka lähes joulupukkina tunnetaan, mutta ei joulupukkikaan voi lahjoja antaa, jos koira tuo väärän tunnarikapulan tai seisoo liikkeestä istumisen. Kehää pyöritti meille tuttu Kärnän Sari ( joka ei paljastanut eurostakaan millä asennolla kaukojen aloitus tehdään), sihteereinä Pia K ja Miinu, joten hyvien ihmisten ympäröiminä oltiin. Kehä alkoi paikallamakuulla, koiria luokassa 5. Itse makuu meni tuttuun tapaan ja siitä ihan ansaittu 10. Yksilösuoritukset oli tällä kertaa kahdessa erässä ja tästä olin ihan innoissani, kiva päästä puolessa välissä vetämään henkeä.
Sitten se alkoi:
Seuraaminen 10. Tässä Aron tuntui hyvältä. Muutaman kerran se piippas, mutta tuomari ei tuosta välittänyt. Seuraaminen tuntui tiiviiltä, mutta tuomari ei tästä sanonut mitään. Itseasiassa en edes katsonut seuraamisen numeroa, kun olin keskittynyt pian jatkamaan liikkeestä istumiseen.
Liikkeestä istuminen 10. Tämä tehtiin niinkuin aina treeneissäkin.
Luoksetulo 7. Tässä Aron ennakoi ihan törkeästi noita tulevia pysähdyksiä ja ainoa mitä siinä pystyi tekemään, oli että annoin käskyt etuajassa, että sain tuon liikkeen edes jotenkin vedettyä läpi.
Ruutu 10. Tässä ruutu oli näyttänyt olleen edellisille koirille vaikea, otin tähän pitkän lähestymisen ja ennen aloituspaikan kohtaa olin saanut Aronin katseen lukittua kohti ruutua. Käskystä se lähti hyvin ja suoraan, ruutu oli kuitenkin hyvin ruohon keskellä ja siitä oli aika vaikea katsoa, että mihin kohtaan ajoitan käskyn, sanoin seis ja Aron pysähtyi. Tässä kohtaa tuli itselleni ajatuskatko ja jäin ikäänkuin odottamaan, että liikkuri sanoo käsky, että voidaan edetä. No eihän liikkuri tässä mitään sano, tuomari sanoi, että on se ruudussa, josta havahduin sanomaan maa-käskyn. Koira kävi hyvin maahan ja oli ruudussa, mutta tosi takana, häntä saattoi olla jo ruudun ulkopuolella, mutta koira itse oli ruudussa. Liike jatkui hyvin loppuun asti. Viime ruututreenissä vahvistin sitä, että koira menee syvälle ruutuun ja takarajalle ja niin se teki nytkin.
Tässä vaiheessa tuli tauko ja kehästä ulos.

Sitten jatkettiin noudoilla. Näistä Aron tykkää ei tarvitse juurikaan mitään virittelyä.
Hyppynouto 10. Tässä tuomari kyseli minulta suorituksen jälkeen, että törmäsikö koira ohjaajaan, vastasin, että jaa, en osaa nyt sanoa. (Tuomarin kai kuuluu tuo ratkaista). Päätyi sitten antamaan kympin, itselläni ei kyllä oikeasti ole mielikuvaa tuosta luovutuksen hetkestä, lähinnä mietin vaan sitä, ettei ennakoi liikkurin käskyä.
Metallinouto 9. Tässä heitin keskikokoisen kapulan, mutta miten se olikaan kevyt verrattuna meidän omaan kapulaan ja tuuli nappasi sen ilmassa matkaan. Kapula ei siis lentänyt 10 metriin, lähes kuitenkin. Itse nouto taisi olla jonkinmoinen, muistan vain, että noutokapulan laippa lepäsi luovutustilanteessa jalkaani vasten.
Tunnari 9. Tästä ei voi muuta todeta, kuin että Aron teki hyvän työn ja toi oman. Pistevähennyt muistaakseni kapulan pyörittelystä suussa ennen luovutusta. Itselleni oli ihan sama, kunhan se nyt ekan kerran elämässään päätyi siihen omaan kisatilanteessa. Tämä oli tämän päivän voitto, niin paljon ollaan tunnaria tehty ja 2 viikkoa sitten Riitan koulutuksessa se jotenkin asettui. Ja oli kyllä hyvä tehdä kotipihassa niitä korkean vireen tunnareita, sillä koetilanteessa se vire on kyllä korkeampi. Olen niin happy tästä tunnarista. Palkitsinkin Aronin tässä vaiheessa melko riehakkaasti, mutta onneksi tuomari ei tästä välittänyt. Aron jopa haukkui ja teki kisapalkkapyörähdyksiä tässä välissä....Mutta ihan sama, se toi sen oikean!
Lopulta viimeinen liike, kaukot 10. Näissä liikejärjestys alkoi istumisella, mikä oli meille eduksi, sillä tämä me osataan ja tehtiin se just niinkuin osattiin ja se riitti.
Kokonaisvaikutus 10.
Pisteitä 302, KP ja luokkavoitto.

Aivan uskomatonta. Oma tavoitteeni on ollut alusta saakka päästä sinne EVl-luokkaan ja nyt me päästiin. En ole koskaan elämässäni saanut voittajaluokasta ykköstulosta ja kun se nyt tuli, ei sitä voi uskoa. Tosin leppoisa tuomari edesauttoi tätä, mutta onnistuin silti viemään koiraa eteenpäin kehässä ja luulen, ettei Aron edes tiennyt olevan koetilanne. Ja tähän olen pyrkinyt. Paikalla meitä kannusti Riikka-kasvattaja, jonka tuki on kyllä tärkeä. Lisäksi Annakin ehti todistamaan, että me oltiin kehässä. Ikuiset kiitokset kuuluu myös Pia P:lle, joka on omalla asenteellaan auttanut meitä aina kun olen tarvinnut apua. Piakin teki muuten aika kivan suorituksen elv-luokassa, joten onnea kovasti meidän esikuvalle. Kakkua olen luvannut leipoa Lentsulle, joten heinäkuussa mennään kakkujen kera Lentsun tokoviikkonloppuun. Ja kiitos kaikki te, jotka tsemppasitte meitä viime kokeen jälkeen, tunsin sen kokeen jälkeen olevani niin huono. Ja kiitos kaikki treenikaverit ja ystävät, tuntuu ihan mahtavalta saavuttaa tavoite, yksin tämä ei koskaan onnistu. Jatkossa me tietysti tavoitellaan ykkösiä siellä evl-luokassa, mutta voittajaluokka on nyt meidän kohdalta nähty. Kiitos rakas Aron, että sain tehdä tämän suorituksen kanssasi.

6 kommenttia:

 1. Paljon onnea! Hienosti hoidettu!

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea vielä tätäkin kautta! Ja nyt sitten rohkeasti EVLn kimppuun ja koekalenteria tiirailemaan "sillä silmällä" :-).

  VastaaPoista
 3. Oikein lämpimät onnittelut Heidi ja Aron!

  VastaaPoista
 4. Isot onnittelut taitavalle parivaljakolle!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut tätäkin kautta, mahtava homma :) Kova työ palkitaan arvoisellaan tavalla!
  t. Lili & likat

  VastaaPoista
 6. Miten tämä on voinut mennä multa ohi?!? Onnea ihan mielettömästi!!!

  T. susan

  VastaaPoista