perjantai 17. kesäkuuta 2011

Kokeenomainen pk-tottis

Tänään meitä kokoontui hyvänkokoinen porukka Kyötikkälän kentälle treenaamaan pk-tottista. Kerrakin oli porukkaa henkilöryhmään, ampumaan ja tuomaroimaan. Olin etukäteen päättänyt, että teen kuin kokeessa ja pysyin suunnitelmassa. Tuntuu koiraa kohtaan reilulta, että tehdään edes kerran kaikki niin kuin kokeessa....
Aron suoritti treenin Tuplan kanssa, tehtiin ilmoittautuminen ja Tupla meni makuuseen ja Aron suoritti.
Seuraaminen, joo tätä meidän pitää ehdottomasti nyt treenata. Paikka on edessä, kontakti pätkii ja peri kertaa irtosi jalastani, kun esteet ja noutokapulat houkuttaa katsomaan. Ensi viikon teema onkin pidä kontakti- ja tätä tulen tekemään nyt paljon. Pakko. Seuraamisessa oma kriteeri saa nyt olla tiukempi ja seuraamisen paikka olkoon toinen kriteeri mitä alan tarkkailla.
Liikkeestä istuminen meidän perustasoa, se ei ole mikään näyttävä eikä supernopea, mutta tuntuu varmalta liikkeeltä. Samoin liikkeestä maahanmeno, ollaan päästy pois siitä virheestä, että kävi ensin istumaan ja siitä vasta maahan.
Luoksetulo tuosta maa-asennosta oli mielestäni hyvä ja meni sivullekin loppuun asti, kai.
Sitten tasamaanouto, tässä tein vieraalla kapulalla, tuodessa taisi pyörähtää Aronin suussa pari kertaa, luovutuksen jälkeen sivulle siirtyminen oli tässäkin kohtaa muistaakseni ihan hyvä. Yritin olla tekemättä mitään vartalo-apuja.
Metrisen jätin nyt väliin ja seurautin suoraan a-esteelle. Vieras kapula oli vähän vaikea heittää, mutta yli meni vaikka tuntui, että oli hilkulla osua esteeseen. Aron haki hyvin, taisi mennä vähän sivuun esteestä, mutta onneksi Aron tuli takaisin saman esteen kautta.
Sitten odottamaan eteenlähetysta ja Pia haki Tuplan pois makuusta. Tässä viritys kohta täpöö, hyvin lähti ja tuomarin merkistä sanoin maa ja Aron kävi maahan. Menin koiran luokse, siitä istumaan, tässä oli pakko tehdä tokokisapalkkapyörähdys, kun olin niin tyytyväinen ja sitten vein Aronin paikallamakuupaikalle.
Makuu sujui hyvin. Olin etukäteen päättänyt, että sanon vain yhden maa-käskyn ja teen sen niin itsevarmasti, että Aron ei voi epäillä käskyn tarkoitusta. Ja tapahtui, Aron pysyi hyvin koko ajan.

Joten kokonaisuus oli hyvä. Seuraamisen työstäminen alkakoon ja erikseen tehdään kotipihassa hyppytreeniä. Aron ei näyttänyt lannistuvan palkkaamattomuudesta ja oli kiva huomata, että eteenpäin ollaan menty, ei paljoa mutta pikkusen. Ehkä me tuolla se 70 pistettä vielä saadaan tottiksesta.

Treenien jälkeen hain vielä Aronin kentälle ja tein seuraamispätkiä ja lelu palkaksi. Narulelulla leikkiä. Loppuun eteenmeno pallolle ja kaikin puolin hyvät treenit.
Kiitos kaikille mukana olleille, meitä oli 8 ohjaajaa treenaamassa ja täytyy myöntää, minua jännitti, ihan koemainen fiilis siis. Mutta ehkä tämän kerran jälkeen on taas helpompi tehdä tuo sama ihan oikeassa kokeessakin.

3 kommenttia:

  1. Mun mielestä Aronin meno näytti eilen hyvältä - joten älä nyt höpötä mistään 70 pisteestä tai sen rajan rikkomisesta! Ehdottomasti on enemmän pojoja jaossa :)

    VastaaPoista
  2. Hannan kanssa just eikä melki samaa mieltä! Hyvältä näyttää, itseasiassa TOSI hyvältä :-). VIelä kun se koepaikka nyt löytyisi!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Hanna ja Pia kannustuksesta, olette kullan arvoisia ja olen oppinut teiltä tässä matkanvarrella jo vaikka mitä :-) terkin Heidi, jonka blogi ei anna kommentoida nyt omalla nimellä

    VastaaPoista