tiistai 19. heinäkuuta 2011

Eteenpäin sano mummo lumessa

Kiitos kaikille onnitteluista! On ollut kyllä hyvä mieli. Aron teki kaiken parhaansa mukaan ja itsekään en töppäillyt liikoja, tästä on hyvä jatkaa.

Ja tietenkään me ei olla jääty nyt vaan hehkuttamaan tulosta vaan katse jo eteenpäin. Seuraavissa kokeissa- on se sitten pk-puolella tai tokossa, pitänee osata liikkeestä seisominen. Tätä tehtiinkin eilen monta kertaa pienissä pätkissä. Aikasemmin käskynä on ollut so, mutta se s-kirjain on kyllä huono siellä, kun muistuttaa istu-käskyäni Aronin korvissa. Joten käsky-sana lähti vaihtoon ja uusi on top. Ja tätä top-käskyä naksutellen ajoin sisään Aronin kovalevylle. Istu ja maahan-käskyt on hallussa, mutta Aron on hyvin kaavoihin kangistunut, joten nyt pitänee päästä kaavoista pois. Eli harjoitellaan nyt ahkerasti kaikkia jääviä sekoitetussa järjestyksessä ja tuota top-käskyä nyt erityisen paljon. Ruutin Susanin blogista joskus poimin kaikki mahdolliset eri vaihtoehdot ajatellen evl:n zetaa, joten yritän pitää erikseen kirjaa näistä, että tulisi kaikkia mahdollisia järjestyksiä harjoiteltua.

Tänään kuitenkin tokoiltiin Pia P:n ja Hanna T:n kanssa tullin nurmikoilla, kiitos kovasti treeniseurasta. Huomattiin, että olen kyllä itsekseni nyt tehnyt aika paljon, Aron vei mm. kapulaa Hannalle. Joten porukoissa pitänee treenata.
Aloitimme paikalla-olemisilla tänään ja Aron pääsi keskelle istumaan, Tupla toisella puolen ja Hui toisella. Hyvin istuivat, kellosta ei otettu aikaa, mutta jonkin aikaa oltiin piilossa. Siihen perään makuu ja tämäkin hyvin. Aron malttoi odottaa omaa käskyä niin alas kuin ylös-menoon.

Yksilövuorolla Aron aloitti tunnarilla. Siinä lyhyt kapulan pitely, olin merkannut kapulan jo etukäteen ja Hanna vei kapulat, laittoi ruohoa sen oman päälle. Hyvät haistelut teki Aron ja löysi oman. Luovutus oli huono ja kapula meinasi tippua, mutta edelleen pää paino tässä liikkeessä on se varmuus siihen oman löytämiseen. Ehkä nyt voitaisiin tehdä ihan erikseen tunnarin pitotreeniä aikamme kuluksi.
Sitten merkkiä ja ohjattu, haettiin ensin oikea. Tämä onnistui ihan kivasti, tosin Aron asettuu merkillä nyt kohti sitä oikeaa ja näin menee kyllä hyvin oikealle kapulalle, vaikeuksi tulee vasemman kapulan hakemisessa. Aron haki nyt kuitenkin oikean kapulan ja taisi tässä vaiheessa viedä sitä Hannalle.
Sitten ruutua. Nurmikolla oli kaksi ruutua, merkiltä oli yhtä pitkä matka kumpaankin, mutta ensin tehtiin oikealle menevä ruutu. Siellä oli pallo valmiina. Nyt Aron ensin merkille ja siitä ruutuun, luonnollisesti ihan hyvin, kun nokka näytti kohti sitä oikeaa jo valmiiksi. Pallo ei ruudusta löytynytkään heti, vaikka luulisi punaisen pallon keskeltä ruutua nyt näkyvän....No lopuksi tähän ruudun loppu-osaa, hyvin Aron oli maannut ruudussa käskyihini saakka. Ja tuli seuraa-käskystä lujaa vierelleni. Ihanaa!!

Kakkoskierroksella sitten jatkettiin samalla teemalla. Nyt ohjattu ja vasen piti hakea. Merkille meni vähän löysästi verrattuna ekaan kierrokseen ja asettui merkin taakse ihan nokka kohti oikeaa, tästä ei vasemmalle sitten enää päästykään. Korjauksien kautta koira seisoi suoraan minua kohti merkin takana ja nyt vasen hae, haki ihan oikein, vauhdista palkkaus.
Ja sitten ruutuun, nyt vuorossa ruutuun meno vasemmalle. Jostakin Aron tiesi, että nyt mennäänkin eri ruutuun, oli siellä jo se palkkakin valmiina. Hyvin teki Aron tämän, ei epäröinyt käskyni jälkeen, että minne mennään.
Sitten vielä evl-zetaa. Tässä asentojärjestys oli varman päälle istu-maahan-seiso ja kaksi ekaa asentoa menikin oikein, seisominen ei ollutkaan vielä niin hyvin hallussa, avustettuna otti oikean asennon. Erikseen pitää tehdä vielä siinä seisomista, kun kierrän takaa. Ja Pia teki hyvän huomion, kävelen varovaisesti aina koiran sivulle kun otan sen seuraamaan, voin olla jatkossa ihan rohkeampi tässä. Mutta hyvä kun tuli tätä katsottua. Lopuksi pelkkää top-käskyä, Hanna naksutti ja minä toimin sen mukaan. Hyvin teki topin. :-)

1 kommentti:

  1. Moi
    Olen kuullut että koirat olis puna-viher sokeita, siksi on vaikea erottaa punaista palloa vihreältä nurmikolta. tiedä sitten pitääkö paikkaansa. Onnittelut meiltäkin. Olet kyllä treenannut ahkerasti ja hyvin.
    terkuin Marke

    VastaaPoista