lauantai 30. heinäkuuta 2011

Jälki nro 4

Hih, kun en muista enää, että monesko jälki tänään tehtiin, päätin aloittaa jälkilaskurin alusta. Tähän jälkilaskuriin lasketaan kaikki jäljet, jotka on tehty jälkikokeen jälkeen. Kriteerinä laskuriin on, että jäljet on vähintään 1½ h vanhoja. Joten tänään siis neljäs jälki kokeen jälkeen.

Tein jäljen Vammalan mökin viereiseen metsään. Siellä on 200 vuotta vanhoja isoja kuusia ja näyttää, ettei siellä kulje kukaan, paitsi hirvet tai peurat, sillä sorkan jälkiä oli runsaasti. Metsä kuitenkin sellaista jylhää ja korpimaista, sammalmaastoa. Janan osasin kerrankin rakentaa fiksusti, sillä polkua pitkin sai edetä ja yhden ison kiven takana kulki jälki, polulta tein käsiavun oikeaan suuntaan. Polkua sai mennä hetken matkaa, että jälki tuli vastaan (ehkä 30-40m). Jälki ehti vanheta 1h50min. Ei pitänyt ihan noin vanhaksi päästää, mutta appiukon tekemä herkkuateria oli juuri valmistunut, joten kumpi oli tärkäämpi, Aron jälki vai ruoka, heh heh. Kävelin jälkeä 14 min hyväkulkuisessa maastossa, joten pituus ehkä enemmän kuin alokasluokassa.

Aron teki janan juuri niin kuin pitikin, eteni suoraan, reagoi heti jälkeen, haistoi pään käännön verran takajälkeä ja valitsi vastakkaisen suunnan. Aron ajoi jälkeä hyvin, kaikki kepit (5kpl) löytyi, tosin nuo kepit oli ehtineen hajuuntua autossa lähes vuorokauden. Aron ajoi jälkeä hyvällä vauhdilla, yhden terävän kulman olin tehnyt, mitä se ei kyllä ajanut niin kuin piti, kiersi pitkän silmukan sen ympärillä. Onneksi ratkaisi tehtävän. Olen supertyytyväinen siis tämän päivän suoritukseen, koira näytti erittäin motivoituneelta ja innokkaalta metsässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti