keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Iloista meininkiä

Motivaatio-viikko on ihan huippua! Tänään treenailin yhden setin verran tokojuttuja pihassa ja sain jo päivällä idean työstää meidän merkkiä. Tein joskus Aronin ensimmäisenä vuotena ruutuja paljon niin, että koiran piti juosta ruutuun ja heti kun oli ruudussa saikin juosta luokseni palkalle. Kutsuin näitä motivaatioruuduiksi. Myöhemmin aloin aina palkkaamaan itse paikkaan, eli aina palkka ruutuun. Joten miksei motivaatiomerkkiä sitten. Joten eikun kokeilemaan. Oli merkki ja ohjatun kapulat siellä takana paikoillaan, nämä kapulat kyllä häiritsee suoritusta, sillä ensimmäisellä merkki-käskyllä ei mennyt edes merkin taakse vaan jo puolessa välissä kääntyi minuun päin. No sitten kun päästiin vauhtiin, näytti hyvältä. Piti mennä merkille ja lähes välittömästi saikin juosta taakseni pallolle, tai sitten vaan piti kiertää minut ja vasta kakkkoskerralla sanoin top merkin kohdalla ja pallo lensi sinne merkin taakse. Joten vauhtia ja tekemisen meininkiä.

Sitten yksi ohjatun nouto ja piti hakea oikee. Aron teki todella hyvin. Olen oikeastaan ihan aina palkannun näissä ohjatuista kapulan noston vauhdissa, kun on aina ollut vaan ajatus palkata siitä, että päätyy oikealle kapulalle. Tämä on ollut hyvä juttu, sillä tekee omaan silmään tuon liikkeen oikein näyttävästi, ainakin kotipihassa. Ja kun nostaa kapulan, tulee kapula tiukasti suussa minua kohti, nyt palkkasin vauhdista vasta kun koira oli parin metrin päässä minusta. Mutta siis kiva liike.

Sitten leikittiin metallikapulan kanssa, oli hyppy ja oli merkki mikä piti vaan kiertää ja oli metalli koiran suussa. Sitten erinäisiä kierrä ja hyppää ja älä nyt tiputa sitä metallia. Heh, pari kertaa Aron unohti, että metallin pitäminenkin oli tarkoitus. Kutsuin välillä eteeni istumaan kapula suussa ja lähetinkin siitä uudestaan hyppään. Kivaa taas kerran.

Lopuksi tunnari. Kaadoin ämpäristäni vaan sekalaisen määrän puusälää nurmikolle ja se oma sinne sekaan. Aronille siis helppo tunnari, kun vaan yksi kapula tuoksuu minulle ja muissa ei tuoretta hajua. Aron meni hyvällä asenteella, laskee päänsä haisteluun jo pari metriä ennen kapuloita ja haisteli, nopeasti kyllä löysi oman. Hyvä tuonti ja nakkia palkaksi.
Vähänkös kivaa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti